sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEL FELAKETÝYLE KARÞI KARÞIYA KALAN ÇÝFTÇÝ: "HAYATIM BOYUNCA BÖYLESÝNÝ GÖRMEDÝM"

  •  6 Temmuz 2024 Cumartesi 08:47

Kýrýkkale’nin Delice ilçesine baðlý Büyükyaðlý köyünde dolu ve saðanak yaðýþ nedeniyle dere taþtý, sel sularý ekili arazilere zarar verdi. Çiftçi Muhittin Özçelik, "Hayatým boyunca hiç görmediðim þekilde dolu ve yaðmur yaðýþý geldi köyümüzde" dedi.

Kýrýkkale’nin Delice ilçesine baðlý Büyükyaðlý köyünde dolu ve saðanak yaðýþ nedeniyle dere taþtý, sel sularý ekili arazilere zarar verdi. Çiftçi Muhittin Özçelik, "Hayatým boyunca hiç görmediðim þekilde dolu ve yaðmur yaðýþý geldi köyümüzde" dedi.

Delice ilçesine baðlý Büyükyaðlý köyünde etkili olan dolu ve saðanak yaðýþ hayatý olumsuz etkiledi. Derenin taþmasý sonucu köy içindeki yollar göle döndü, sular altýnda kalan ekili tarým arazilerinin tamamý zarar gördü. Evde mahsur kalan bir vatandaþ, ekiplerin yardýmýyla kurtarýldý. Afetin yaþandýðý köye gelen Delice Kaymakamý Mustafa Babacan, muhtar Veysel Akçadað ve vatandaþlardan bilgi aldý. AFAD ekipleri de hasar tespit çalýþmalarý yapmak için köyde incelemelerde bulundu. Kýrýkkale Valiliði Ýl Özel Ýdaresi ekipleri, köy yollarýnda selin taþýdýðý taþlarý kaldýrmak için temizlik çalýþmalarýný baþlattý. Zarar gören ekili tarým arazileri ve yollar dron ile havadan görüntülendi.

"Ekili hiçbir alan kalmadý"

Köyde çiftçilik yapan Muhittin Özçelik, "Ömrü hayatým boyunca hiç görmediðim þekilde dolu ve yaðmur yaðýþý geldi köyümüzde. Bu yaðmur ve dolu yaðýþý neticesinde ekili alanlarýmýzda çok büyük zararlar meydana geldi. Ekili hiçbir alan kalmadý. Meyve aðaçlarýnýn da tamamý zarar gördü. Köyün içerisindeki yollar kullanýlamaz hale geldi" dedi.

"Emek verdiðim çamlar zarar gördü"

Sel sularýnýn evini ve bahçesini bastýðýný ifade eden çiftçi Galip Filizay, "Dereden taþan sular evimi, bahçemi su bastý. O kadar emek verdiðim çamlar zarar gördü. Bahçemizde tamamen sel oldu. Domates, biber vardý, ondan da geçtim ama çamlara üzülüyorum. Elimle yetiþtirdiðim çamlarým mahvolmuþ" diye konuþtu.

"Ýlk defa böyle bir afet oldu"

Yaðýþýn kuvvetli olduðunu belirten çiftçi Ali Ayar, "Çok kuvvetli yaðdý. Ýlk defa böyle bir afet oldu. Bütün bahçelerimiz sular altýnda kaldý. Çok þükür ki can kaybýmýz yok. Mal kaybýmýz var, meyvelerimiz, sebzelerimiz bir þeyimiz kalmadý" diyerek yaþadýðý durumu anlattý.

"Doludan bað bahçe etkilendi"

Feyyaz Ayar ise, "Yollarýmýz berbat oldu. Doludan bað bahçe etkilendi. Hatta arazide hayvanlarýn kaldýðý ilçe tarýmdan gelenler oldu. Çongar yolu üzerinde hayvanlara ulaþýlabileceðini söyledik. Hayvanlarla ilgili iyi haber inþallah gelir" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.