sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAKANLIKTAN ÝSTÝFA EDEN MEHMET ÖZHASEKÝ AKTÝF SÝYASETÝ BIRAKTI

  •  5 Temmuz 2024 Cuma 12:44

Eski Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki, görevinden ayrýlmasýnýn ardýndan memleketi Kayseri’ye geldi. Özhakesi, "Tabii yolun sonuna geldik. Her iþin bir baþlangýcý, bir de sonuçlanmasý var. Milletin malýný, menfaatlerini kollamak dýþýnda hiç kimseyi kollayalým diye bir derdimiz olmadý. Çok þükür bugün de artýk aktif siyasi hayatý noktalýyoruz" dedi.

Eski Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki, görevinden ayrýlmasýnýn ardýndan memleketi Kayseri'ye geldi. Özhakesi, "Tabii yolun sonuna geldik. Her iþin bir baþlangýcý, bir de sonuçlanmasý var. Milletin malýný, menfaatlerini kollamak dýþýnda hiç kimseyi kollayalým diye bir derdimiz olmadý. Çok þükür bugün de artýk aktif siyasi hayatý noktalýyoruz" dedi.
Eski Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki, sona eren bakanlýk görevinin ardýndan memleketi Kayseri'ye geldi. Özhaseki'yi Kayseri Havalimaný'nda Vali Gökmen Çiçek, Büyükþehir Belediye Baþkaný Memduh Büyükkýlýç, partililer ve vatandaþlar karþýladý.

"21 YIL KADAR BÜYÜK BÝR MÜCADELE OLDU"
Mehmet Özhaseki, "Tabii yolun sonuna geldik. Her iþin bir baþlangýcý var. Bir de sonuçlanmasý var. Ömür de böyle. Hayata geliyorsunuz. Göz açýp kapayýncaya kadar her þey bitiyor. Sonra da Cenabýhakk'ýn huzuruna yol alýp gidiyorsunuz. Bizim maceramýz 1994'te baþladý. Zor günlerdi. Gerçekten Kayseri'nin birçok sýkýntýsý vardý. O günlerde birçok arkadaþýmýzla kol kola girdik. Neredeyse 21 yýl kadar büyük bir mücadele oldu. Çok þükür, þehrimize hizmet ettik. Sonra Cumhurbaþkanýmýzýn ýsrarlý davetiyle Ankara macerasý baþladý. Orada bakanlýk dönemi yine zordu, 'Çukur' eylemleri vardý. Arkasýndan genel baþkan yardýmcýlýðý ve yine depremin olduðu bir dönemde 1 yýldan fazladýr da mücadelemizi devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandý.

"ÇOK BÜYÜK PROJELERE ÝMZA ATTIK"
Kayseri'deki ömrünün hizmetle geçtiðini söyleyen Özhaseki, "Çok büyük projelere imza attýk. Buna herkes þahit. Bir taraftan da gece- gündüz demeden adeta deli gibi çalýþtýk. Kötülere hiç yol vermedik. Ama hayýrlý her iþin de arkasýnda durarak doðru bildiðimizi destekleyerek de mücadelemizi sürdürdük. Özellikle söylemek istediðim konu da þu; insanlar bir vazifeye geliyorlar, ayrýlýyorlar. Ama oradan baþý dik ve müsterih olarak ayrýlabilmek önemli. Cenabýhakk'ýn huzuruna giderken yüz akýyla gidebilmek önemli. Benim de prensiplerim oldu. Onlardan þu ana kadar taviz vermedim. Cenabýhak bundan sonra da verdirmesin. Doðruluktan ayrýlmadýk. Kamunun, yetimin malýný kendi malýmýzdan ve canýmýzdan aziz bildik. Milletin malýný, menfaatlerini kollamak dýþýnda hiç kimseyi kollayalým diye bir derdimiz olmadý. Çok þükür bugün de artýk aktif siyasi hayatý noktalýyoruz" diye konuþtu.

"MÝLLETÝMÝZDEN HELALLÝK ÝSTÝYORUM"
Memleketi Kayseri'de yaþamaya devam edeceðini belirten Özhaseki, þöyle konuþtu; "Milletimizden helallik istiyorum. Benim her türlü hakkým helal olsun. Geriye doðru baktýðýmda vicdanýmý sýzlatan bir kötülük hiç yapmadýðým gibi hizmetle dolu bir ömrü görmenin de mutluluðu içerisindeyim. Buraya kadar teþriflerinden dolayý herkese çok teþekkür ediyorum. Kayseri'mizde olacaðýz. Burasý bizim baba ocaðýmýz. Her bir köþesinde hatýramýz var. Hem çocukluktan hem sonraki hizmet döneminden. Hafta baþýnda pazartesi günü vakýf kuruluþuyla ilgili dilekçemizi de veriyoruz. Aile vakfýmýzý kuruyoruz. Orada bundan sonra öðrencilere burs vereceðiz. Özellikle kimsesiz, yetim ve gariplere burs vermeye devam edeceðiz. Eðitimlerine devam etmeleri için elimizden ne geliyorsa yapacaðýz. Zaten vakýf hizmetlerinden gelmiþtim. Yeniden vakýf hizmetlerine dönüyorum. Ýnþallah böylece ömrümüzü tamamlarýz.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
MERSÝN SPOR KULÜBÜ, LÝGDEKÝ ÝKÝNCÝ GALÝBÝYETÝNÝ ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.