sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

20 YIL BOYUNCA ÇEKÝÇ OLARAK KULLANDIÐI ALET EL BOMBASI ÇIKTI

  •  5 Temmuz 2024 Cuma 12:42

Çin’in Hubei eyaletinde yaþayan 90 yaþýnda bir kadýn, 20 yýl boyunca fýndýk kýrmak ve çivi çakmak için çekiç olarak kullandýðý aletin Vietnam Savaþý’ndan kalma bir el bombasý olduðunu keþfedince hayatýnýn þokunu yaþadý. El bombasýnýn yýllar boyunca nasýl patlamadýðý ise büyük merak konusu oldu.

Çin'in Hubei eyaletinde yaþayan 90 yaþýnda bir kadýn, 20 yýl boyunca fýndýk kýrmak ve çivi çakmak için çekiç olarak kullandýðý aletin Vietnam Savaþý'ndan kalma bir el bombasý olduðunu keþfedince hayatýnýn þokunu yaþadý. El bombasýnýn yýllar boyunca nasýl patlamadýðý ise büyük merak konusu oldu.
Çin'de yaþayan 90 yaþýnda bir kadýn, 20 yýl önce çiftlikte çalýþýrken ilginç bir metal yumru buldu. Bulduðu parçayý çekiç sanan ve evde fýndýk kýrma, çivi çakma gibi iþlerde kullanan yaþlý kadýn, 23 Haziran 2024'te evini yýkmak için gelen iþçilerin durumu fark etmesiyle hayatýnýn þokunu yaþadý.

POLÝSÝ HAREKETE GEÇÝREN ÝHBAR
Ýþçiler kadýnýn 20 yýl boyunca çekiç olarak kullandýðý aletin bir el bombasý olduðunu anlayýnca hemen yetkililere haber verdi. Huangbao Polis Karakolu ihbar üzerine harekete geçerek olay yerine polis memurlarý ve bomba imha ekibi gönderdi. Polisten yapýlan açýklamada, "El bombasýna el koyduktan sonra uzmanlardan imha etmelerini istedik" dendi.

20 YILDIR NASIL PATLAMADIÐI MERAK KONUSU
El bombasý, ahþap sapýndaki koruyucu metal kapaktan tanýndý ve Vietnam Savaþý yýllarýnda kalma Çin yapýmý bir Tip 67 el bombasý olduðu çýktý. Bomba ekipler tarafýndan imha edilirken yirmi yýlý aþkýn süredir patlamamasý ise internette spekülasyonlara yol açtý.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.