sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’TARSUS DAÐ KOÞUSU’ DÜZENLENECEK

  •  25 Haziran 2024 Salý 08:37

Mersin Büyükþehir Belediyesi, ’Patikayý Keþfet, Zirveye Yerleþ’ sloganýyla ’Tarsus Dað Koþusu’ düzenliyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, ’Patikayý Keþfet, Zirveye Yerleþ’ sloganýyla ’Tarsus Dað Koþusu’ düzenliyor. Tarsus’un Ýncirlikuyu mevkiinde 26 Haziran Çarþamba günü saat 07.30’da baþlayacak koþu, eþsiz doða manzaralarý eþliðinde 2 kategoride gerçekleþtirilecek.

 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkaný Emrullah Taþkýn, Türkiye’de en fazla sportif organizasyon yapan büyükþehir belediyelerinden birisi olduklarýný ifade etti. Tour Of Mersin, Tarsus Maratonu, Mersin Maratonu, Kilikya Ultra Maratonu gibi tamamen kendi imkanlarýyla uluslararasý organizasyonlar gerçekleþtirdiklerini belirten Taþkýn, "Organizasyonlarýmýza bir yenisini daha ekledik; Tarsus Dað Koþusu. Tamamý patika yollarda sýfýrdan 300 metrelik rakýma çýkacaðýnýz bir organizasyon. Böyle bir organizasyon için en uygun nokta olarak da Tarsus’ta Ýncirlikuyu mevkiini bulduk" dedi.

 

"Gelecek yýl uluslararasý düzeye taþýmayý hedefliyoruz"

 

Ýlk defa böyle bir organizasyon gerçekleþtireceklerini dile getiren Taþkýn, bu organizasyonu gelecek yýl uluslararasý düzeye taþýmayý hedeflediklerini kaydetti. Organizasyonu Türkiye Atletizm Federasyonu ile ortaklaþa yaptýklarýný vurgulayan Taþkýn, "Kadýnlar ve erkekler olmak üzere 2 ayrý kategoride gerçekleþtirilecek. U-20 dediðimiz gençler kategorisi 6 kilometre, büyükler kategorisi ise 12 kilometrelik etapta yapýlacak. Koþuyu 26 Haziran Çarþamba günü saat 07.30’da Tarsus Ýncirlikuyu mevkiinde baþlatacaðýz” dedi.

 

"Mersin her türlü sportif faaliyet için uygun bir þehir"

 

Taþkýn, Mersin’in gerek doðasý, gerekse iklimiyle her türlü sportif faaliyet için uygun bir þehir olduðunu belirtti. Bu kapsamda organizasyonlar gerçekleþtirdiklerini ifade eden Taþkýn, "Kýzkalesi’nde plaj voleybolumuz var. Yamaç paraþütü, bisiklet festivalleri gibi etkinliklerimiz çok fazla. Spor kurslarýmýz da devam ediyor. Yüzme kursumuz baþladý. Yüzme bilmeyen her vatandaþýmýza 10’ar günlük periyotlar halinde kurslar veriyoruz” diye konuþtu. Ayný zamanda Babil Su Sporlarý Merkezi’nin de hizmete baþladýðýný kaydeden Taþkýn, "Sup, yelken, kano, kürek gibi spor dallarýnda da eðitimler veriyoruz. Bu branþlara yoðun ilgi var. Ayrýca Sporbüs projemiz devam ediyor. Kýrsal kesime özellikle köylerimize giderek oralardaki çocuklarýmýzý eðlenceli bir þekilde sporla tanýþtýrýp sporla buluþturuyoruz" dedi.

 

Mersin’de hayatýn her alanýnda olduðu gibi spor alanýnda da vatandaþlara dokunmaya devam ettiklerini dile getiren Taþkýn, tüm vatandaþlarý etkinliklere katýlmaya çaðýrdý.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.