sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER:"SU FATURALARINA BÝR MÜDDET ZAM OLMAYACAK"

  •  24 Haziran 2024 Pazartesi 09:32

Seçer: "Su faturalarýna bir müddet zam olmayacak”

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, su faturalarýnda belli bir müddet mecburi olan Tefe-Tüfe artýþ uygulamalarý dýþýnda fiyat artýþý olmayacaðýný belirterek, "Bunun sözünü de baþkan olarak size veriyorum" dedi.


Seçer, Kurban Bayramý dolayýsýyla gerçekleþtirdiði mahalle ziyaretlerinin sonuncusunda Silifke ilçesinde yaþayan vatandaþlarla bir ayara gelerek bayramlarýný kutladý. Ýmamlý Mahallesi’ndeki vatandaþlarla bir araya gelen Seçer, “Köylü yollarý düzgün olsun, çöpü zamanýnda alýnsýn, susuz kalmasýn, içme suyu olsun, mümkünse kanalizasyon olsun ister. Köylünün bölgesi tarým bölgesidir. Onlarýn çalýþmalarýna katký olsun, kazançlarýna katký yapýlsýn, tarým destekleri olsun isterler. Bunlarý belediyeler yapabilir” diye konuþtu.


“Bayram-seyran, hafta sonu, yaz-kýþ, soðuk-sýcak dinlemiyoruz, çalýþýyoruz”


Hizmetleri herkese eþit bir þekilde ulaþtýrdýklarýný vurgulayan Seçer, “Bayram-seyran, hafta sonu, yaz-kýþ, soðuk-sýcak dinlemiyoruz. Çalýþýyoruz. Çalýþmaya devam edeceðiz” sözlerine yer verdi. Kuraklýk nedeniyle yüksek bölgelerde su sorunun yaþandýðýný kaydeden Seçer, “MESKÝ teyakkuzda, bu sorunlarý en aza indirmeye gayret ediyoruz. Ýmamlý’da þu anda kayda deðer bir su sorunu yaþanmýyor. Eylül ayýndan sonra Uzuncaburç’ta yaptýðýmýz revizyon projesiyle hem Erdemli’nin mahallelerine hem Silifke’nin 31 mahallesine o kaynaktan su verebileceðiz. Ýmamlý’yý da o kaynaktan besleyeceðiz” diyerek, kurak mevsimlerde de daha fazla su kaynaðýna eriþim imkanýnýn olacaðýný belirtti. Seçer, mahalle ziyaretinin ardýndan, Ýmamlý Mahallesi’ne Büyükþehir Belediyesi tarafýndan yaptýrýlan Ýmamlý Mahallesi Þehitliði Anýtýný ziyaret etti.


“Hizmetlerimizi artýrarak devam ettireceðiz”


Sonrasýnda Yenibahçe Mahallesi’nde de hemþerileriyle buluþan Baþkan Seçer, geçmiþ bayramlarýný kutladý. Mersin’deki bütün yollara iliþkin ilçe belediyesi, Büyükþehir Belediyesi farkýnýn olmadýðýný hatýrlatan Seçer, “Herkes görevini yapacak, herkes iþini yapacak ama birimizin yetiþmediði yerde de diðerimiz ona yardýmcý olur. Biz grup yollarýný yaparýz ama ara sokaklarda sorun varsa bu bizim iþimiz deðildir deyip ekipleri toparlayýp gitmeyiz” sözlerine yer verdi.


"Suyu dikkatli kullanmamýz gerekiyor"


Keþlitürkmenli Mahallesi’nde de vatandaþlarýn geçmiþ bayramlarýný kutlayarak konuþmasýna baþlayan Seçer, “Su deðerliydi, bu iki senede daha da deðerli oldu. Suyu dikkatli kullanmamýz gerekiyor. Sizler için saðladýðýmýz içme suyunu sulama suyu olarak kullanmamanýz gerekir. Bu yasal olarak da uygun deðil. Kaçak olarak su kullanan insanlarý bize bildirmeniz lazým. Sizin suyunuzu çalýyor, siz suya fatura ödüyorsunuz. Gereksiz yere suyu tüketiyor çünkü fatura ödemiyor” diyerek, MESKÝ’nin de bu nedenlerden dolayý maliyetlerinin arttýðýný söyledi.

 

“Hizmetler yapýlýyor, makine gibi çalýþýyoruz”

 

Seçer, ayrýca çok sayýda otobüsü de Mersin’e kazandýrdýklarýný ve her bölgenin ulaþým sorununa çözüm ürettiklerini söyledi. Eski otobüslerin yerine Türkiye’de örneði olmayan yeni 272 otobüsü kullanýma sunduklarýný kaydetti. Bütçenin açýk olmamasý için doðru yönetilmesi gerektiðini kaydeden Seçer, “Otobüs sorununu çözelim derken sizin yollarýnýzý yapamazsak olmaz. Ýþte yöneticilik budur. Kentimizi mevcut kaynaklarla en iyi þekilde yönetmeye gayret ediyoruz. Ýyi iþler yapýyoruz ki, bakýn 2019’dan bu yana burada oy oranýmýz yaklaþýk olarak 30 puan artmýþ. Desteðinizden dolayý sizlere de teþekkür ediyoruz. Hizmetler yapýlýyor, makine gibi çalýþýyoruz” þeklinde konuþtu.


“Hizmette adaletliyiz”


Çaltýbozkýr’ý da ziyaret eden Baþkan Seçer, burada yaptýðý konuþmada, “Çaltýbozkýrlýlarý, çalýþan, üreten insanlarý seviyoruz. Hizmette adaletliyiz. Herkese hizmet veriyoruz. Yaptýðýmýz yolu herkes kullansýn diye yapýyoruz. Üretici kadýnlarý, küçük üreticileri seviyoruz ve destekliyoruz. Daha da artsýn istiyoruz” diye konuþtu. Tarýmsal desteklerin artarak devam edeceðini kaydeden Seçer, “Ben çalýþkan insanlarý seviyorum. Emin olun çok saygý duyuyorum” dedi.


Seçer, 5 yýl önce daðýtýmýný yapýlan lavantalarýn bahçesini gezdi


Seçer mahalle ziyareti sonrasýnda Çaltýbozkýr’da yer alan lavanta bahçesini ve Çaltýbozkýr Üretim ve Pazarlama Kooperatifini ziyaret etti. Üreticilerle bir araya gelen Baþkan Seçer, ‘kolay gelsin’ dileklerinde bulundu. Lavanta bahçesini ziyaret eden turistler ile de selamlaþan Seçer, burada da yoðun bir ilgi ile karþýlandý. Seçer, bahçeye yaptýðý ziyarette, “Distilasyon ünitesi de kurduk. Þuan da bu tablolarý görmek bizleri mutlu ediyor. Lavanta ürünleri, lavantadan elde edilen yaðlar üreticilere ek bir gelir kaynaðý saðlýyor. 5 yýllýk görev süremiz içerisinde Silifke’mizin 88 mahallesine de hizmetlerimiz devam edecek. Mersin’imizin her noktasýnda hizmette kusur etmeyeceðiz” ifadelerini kullandý.


“Su faturalarýna bir müddet zam olmayacak”


Hayatýn her alanýnda tüm ürünlerin fiyatýnýn arttýðýný söyleyen Seçer, “Bütün maliyetler 5 yýlda 7 kat artmýþ. Bizim maliyetlerimiz 7 kat deðil, 17 kat arttý. Þimdi bu þartlarda biz bu gemiyi yüzdürmeye çalýþýyoruz. Hiçbir belediye baþkaný bedelli sunduðu hizmetleri çok pahalý yapmaz” diye konuþtu. Ücret alýnan hizmetlerin ucuzlatýlmasýnýn sonucunda baþka hizmetlerin aksatýlabileceðini söyleyen Seçer, þöyle devam etti; "Bu süreç içerisinde uzun süre ilaveten su fiyatlarýnda bir deðiþikliðe gitmeyeceðiz. Biz 5 yýldýr MESKÝ yatýrýmlarýna ne bir kredi kullanabildik, ne bir hibe alabildik. Avrupa Birliði, deprem kapsamýnda kredi verdi. Bunun içinde içme suyu, kanalizasyon, arýtma var. Þimdi ben rahatladým. Su faturalarýnda belli bir müddet mecburi olan Tefe-Tüfe artýþ uygulamalarý dýþýnda fiyat artýþý görmeyeceksiniz. Bunun sözünü de baþkan olarak size veriyorum.”


“Siz yeter ki üretin, Mersin Büyükþehir tarýma destek veriyor”


Seçer’in Silifke’deki son mahalle ziyareti Sarýaydýn Mahallesi oldu. Burada da vatandaþlara seslenen Seçer, yollardan küçükbaþ hayvan desteðine, köprülerin yapýmýndan çocuk oyun parký yapýmýna, fide-fidan desteðinden sulama borusu desteðine kadar pek çok desteðin mahalleye ulaþtýrýldýðýný belirterek, Tarýmsal Güneþ Enerji Santrali Projesine baþvurularýn baþladýðýný duyurdu. Seçer, “Fide, fidan, hayvancýlýk, alet, ekipman birlikler vasýtasýyla sulama borusu desteði vermiþiz. Siz yeter ki üretin, Mersin Büyükþehir tarýma destek veriyor, desteði de artýrýyor. Geçtiðimiz beþ yýlda toplam 725 milyon lira destek vermiþtik. Tarýmý önemsiyorum. Destek böyle olur. Üretim yapsýn, kadýn yapsýn, küçük aileler çalýþsýn, emek etsin, hayvancýlýk yapsýn, sebze meyve yetiþtirsin biz destek olalým, onlara para kazanmasýný öðretelim. Bizim arzumuz bu. Onun için sürekli muhtarýmýzý, Tarým Daireyi rahatsýz edin. Bu tarým desteklerinden yararlanýn” diye üreticilere seslendi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.