sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CHP’LÝ BELEDÝYEDE HAMÝLE KADINA ÇÖP SÜRGÜNÜ

  •  22 Haziran 2024 Cumartesi 10:37

Mersin’in Tarsus Belediyesi tepki çeken bir karara imza attý.

Mersin'in Tarsus Belediyesi tepki çeken bir karara imza attý. Belediyeye baðlý Halk Market'te satýþ elemaný olarak çalýþan 5 aylýk hamile Hacer Kaya, Temizlik Ýþleri Müdürlüðü'ne sürgün edildi. Hava sýcaklýklarýnýn mevsim normalleri üzerinde seyrettiði þu günlerde, karný burnunda sokaklarý süpüren genç kadýnla ilgili ise CHP'li Belediye Baþkan Ali Boltaç'tan herhangi bir açýklama gelmedi.

 

Mersin'in Tarsus Belediyesi'ne baðlý bir þirkette satýþ elemaný olarak görev yapan üniversite mezunu 5 aylýk hamile Hacer Kaya, ani bir kararla Temizlik Ýþleri Müdürlüðü'ne sürgün edildi. Genç kadýnýn, hava sýcaklýðýnýn mevsim normallerinin üzerinde seyrettiði kentte çöpe sürülmesi þaþkýnlýk yarattý.

KARNINDAKÝ BEBEK ÝLE ÇÖP TOPLUYOR

Tarsus Ýlçe Belediye bünyesine baðlý Halk Market kadrosunda satýþ elemaný olarak görev yapan üniversite mezunu Hacer Kaya, 31 Mart Yerel Seçimi'ni kazanarak koltuðuna oturan CHP'li Baþkan Ali Boltaç tarafýndan Kurban Bayramý öncesi görevinden alýnarak ani bir kararla Temizlik Ýþleri Müdürlüðü'ne sürgün edildi. Genç kadýn, yapýlan görevlendirme ile karnýndaki 5 aylýk bebeði ile cadde ve sokaklardan çöp toplamaya baþladý.

Genç kadýnýn hiçbir gerekçe gösterilmeden beden iþçisi olarak karnýndaki 5 aylýk çocuðu olduðu halde sokakta görevlendirilmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu. Çok sayýda kadýnýn da aralarýnda bulunduðu sosyal medya kullanýcýlarý bu görevlendirmenin kabul edilemez olduðu yönünde görüþ belirtirken, eleþtirilerin odaðýnda yer alan CHP'li Baþkan Ali Boltaç'ýn sessiz kalmasý dikkat çekti.

ÝLK DEÐÝL, DAHA ÖNCE DE 7 AYLIK HAMÝLE KADINI SÜRMÜÞ

Bu arada CHP'li Baþkan Ali Boltaç'ýn göreve geldikten sonra kadrosunu deðiþtirme çalýþmalarýnýn ise tam gaz devam ettiði öðrenildi. CHP'li Tarsus Ýlçe Belediyesi'nde bu nedenle sürgünler ve mobbinglerin sýk sýk yaþandýðý, bu durumun da çalýþanlarýn huzurunu tehdit eder duruma geldiði öne sürülüyor. Hacer Kaya ile yaþanan sürgünün ise sýnýrlý olmadýðý iddia edilirken, bir süre önce de M.Y. isimli bir diðer kadýn çalýþanýn, 7 aylýk hamile ve ayaðýndan engelli olmasýna raðmen Temizlik Ýþleri Müdürlüðü kadrosuna atanarak sokakta temizlik görevi yaptýrýldýðý belirtiliyor. Boltaç'ýn ayrýca sözde tasarruf adý altýnda belediyede görevli tiyatrocularý da çöpe sürdüðü iddia ediliyor.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.