sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE NEM ORANI YÜZDE 75’LERE ULAÞTI

  •  22 Haziran 2024 Cumartesi 10:32

Mersin’de nem oraný yüzde 75’lere ulaþýrken, hissedilen hava sýcaklýðý 35 dereceyi aþtý

Mersin’de sýcak hava etkisini sürdürürken, vatandaþlar serinlemek için farklý yöntemlere baþvuruyor. Kimileri denize girerken, kimileri de gölgelik alanlarda dinlenerek vakit geçiriyor.

Meteoroloji verilerine göre, Mersin’de nem oraný yüzde 75’lere ulaþýrken hissedilen hava sýcaklýðý 35 dereceyi aþýyor. Deniz suyu sýcaklýðý ise 28 derece civarýnda seyrediyor. Vatandaþlar sýcak hava nedeniyle zorunlu olmadýkça sokaða çýkmazken, çýkmak zorunda kalanlar da bunaltýcý havadan kaçmak için çeþitli yöntemlere baþvuruyor. Kent merkezindeki kimi vatandaþlar parklardaki aðaç gölgelerinde dinlenerek vakit geçiriyor, kimileri ise Millet Bahçesi sahilinde denize girerek serinlemeye çalýþýyor. Bazý çocuklar ise Atatürk Parký sahilinde denize girmeyi tercih etti. Sýcak havadan insanlar kadar hayvanlar da olumsuz etkileniyor. Parklarda ve bahçelerdeki gölgelik alanlarda serinlemeye çalýþan hayvanlar dikkat çekiyor.

"Çocuklar evde oturmaktan bunaldý"

Serinlemek için çocuklarýný denize getirdiðini belirten Erdoðan Yýlmaz, hava sýcaklýðýnýn yüksek nemle birlikte bunaltýcý bir hale geldiðini ifade ederek, "Çocuklar evde oturmaktan bunaldýklarý için ben de denize getirdim. Çocuklar denizi görür görmez dayanamadýlar; formalarýyla denize atladýlar" dedi.

Balýk tutmaya geldiklerini ancak havanýn sýcak olmasý nedeniyle denize girdiklerini belirten Bora Sarýgül ise, "Normalde balýk tutmaya geldik ama havanýn çok sýcak olduðunu görünce dayanamadýk, denize girdik" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.