sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YEÞILÇAM’IN USTA ÝSMÝ MURAT SOYDAN HAYATINI KAYBETTÝ

  •  11 Haziran 2024 Salý 16:35

Yeþilçam’ýn usta isimlerinden olan Murat Soydan hayatýný kaybetti.

Yeþilçam'ýn usta isimlerinden olan Murat Soydan hayatýný kaybetti.

Türk sinemasýnýn önemli isimlerinden olan Murat Soydan 83 yaþýnda hayatýný kaybetti. Acý haberi Murat Soydan'ýn kýzý Mehveþ Soydan, "Caným babamý kaybettik. Baþýmýz sað olsun" ifadeleriyle duyurdu.

Oyuncunun eþi Uðurgül Soydan ise acýsýný, "Çok deðerli 43 yýllýk eþim Türk sinemasýnýn kýymetli sanatçýsý Murat Soydan'ý kaybettik. Ailemizin ve sevenlerinin baþý sað olsun" sözleriyle dile getirdi.

Gerçek adý Rüçhan Tercan olan usta oyuncu Murat Soydan, 2 Ekim 1940'ta Üsküdar'da doðdu. Ýktisadi Ýlimler Akademisi'nde okurken bir yandan da Ýstanbul Belediye Konservatuvarý Türk Musikisi bölümünü bitirdi. 1966'da Perde Dergisi'nin açtýðý yarýþmayý Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinema kariyerine baþladý. Kamera karþýsýna ilk kez 1966'da 'Kolsuz Kahraman' ile geçen Murat Soydan, 200'e yakýn filmde rol aldý. Dizi filmlerde de rol alan sanatçý, bir dönem Sinema Oyuncularý Derneði baþkanlýðý yaptý. Sinema hayatýna 1966 yýlýnda, Nejat Saydam'ýn çektiði Kolsuz Kahraman adlý filmle baþladý. Filmin kadrosunda Cüneyt Arkýn, Fatma Girik ve Suzan Avcý da vardý. 1970'li yýllarýn jön oyuncularýndan olan Murat Soydan, birçok filmde Türkan Þoray ve Hülya Koçyiðit'le baþrolü paylaþtý. 

Paylaþ :
Ekonomi çevreleri bu geziye odaklandý
ÇOCUKLAR, GÖNÜLLÜLERLE BERABER ORMANLIK ALANDA ÇÖP TOPLADI
TEKNOFEST DRONE ÞAMPÝYONASI MERSÝN’DE BAÞLADI
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.