sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’ULUSLARARASI ÇATIÞMA KURBANI MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKÝNLÝÐÝ DÜZENLENDÝ

  •  31 Mayýs 2024 Cuma 10:32

Mersin’de, Toros Üniversitesince düzenlenen “Uluslararasý Çatýþma Kurbaný Masum Çocuklar Günü” etkinliði kapsamýnda, ölüme karþý yaþam, þiddete karþý barýþ mesajlarý verildi.

Mersin’de, Toros Üniversitesince düzenlenen “Uluslararasý Çatýþma Kurbaný Masum Çocuklar Günü” etkinliði kapsamýnda, ölüme karþý yaþam, þiddete karþý barýþ mesajlarý verildi.

 

Bahçelievler Kampüsünde düzenlenen etkinlikte, Psikoloji Topluluðu üyeleri, dayanýþma ve birlik içinde güçlü bir ses oluþturarak çatýþmalarýn masum çocuklar üzerindeki yýkýcý etkilerine dikkat çekti. Etkinlik, katýlýmcýlara duygusal anlar yaþatan müzik ve þiir dinletileriyle baþladý. Sanatýn evrensel diliyle barýþ mesajlarý verilirken, katýlýmcýlar duygu dolu anlar yaþadý. Etkinlikte, öðrencilerin içsel dünyalarýný ifade etme fýrsatý bulduðu söyleþiler de büyük ilgi gördü. Söyleþilerde, çatýþmalarýn çocuklar üzerindeki psikolojik etkileri tartýþýldý ve bu tür etkinliklerin toplumsal farkýndalýðý artýrmadaki önemi vurgulandý.

 

Katýlýmcýlarýn yeteneklerini sergileyebileceði çeþitli atölye çalýþmalarý da etkinliðin dikkat çeken unsurlarý arasýnda yer aldý. Taký yapýmý ve tuval çalýþmalarý ile öðrenciler birlik olmanýn güzelliðini deneyimlediler. Sanat ve el becerileriyle barýþýn sembollerini oluþturan öðrenciler, bu süreçte hem eðitici hem de terapötik bir deneyim yaþadýlar.

 

Dayanýþma ve birlik mesajlarýyla dolu bu özel gün, çatýþma kurbaný masum çocuklar için umut dolu bir gelecek inþa etmenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu anlamlý gün, katýlýmcýlara barýþ ve sevgi dolu bir dünyanýn mümkün olduðunu hatýrlatarak, herkesin kalbine dokundu.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.