sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER: "100 NAKLÝYECÝ ESNAFINA HÝZMET EDECEK BÝR NAKLÝYECÝLER SÝTESÝ ÝNÞA ETTÝK"

  •  31 Mayýs 2024 Cuma 10:27

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Mersin’in, Ýstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük taþýmacýlýk filosunun olduðu bölge konumunda olduðunu belirterek, "Türkiye’nin ikinci büyük taþýmacýlýk filosuna sahip bir kentte lojistik köyün olmamasý Mersin için çok olumsuz bir durumdur.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Mersin’in, Ýstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük taþýmacýlýk filosunun olduðu bölge konumunda olduðunu belirterek, "Türkiye’nin ikinci büyük taþýmacýlýk filosuna sahip bir kentte lojistik köyün olmamasý Mersin için çok olumsuz bir durumdur. Bu sorunu gördükten sonra süratle imkânlarýmýz dâhilinde Huzurkent civarýnda 80 bin metrekare alan üzerinde, 100 nakliyeci esnafýna hizmet edecek bir nakliyeciler sitesi inþa ettik” dedi.

 

Seçer, merkez Akdeniz ilçesinde firmanýn bayý açýlýþýna katýldý. Programda konuþan Baþkan Seçer, bayinin Mersin’e hayýrlý ve uðurlu olmasý dileðinde bulundu. Mersin’in, Ýstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük taþýmacýlýk filosunun olduðu bir bölge konumunda olduðunu belirten Seçer, “Türkiye’nin ikinci büyük taþýmacýlýk filosuna sahip bir kentte lojistik köyün olmamasý baþlý baþýna düþündürücüdür ve Mersin için çok olumsuz bir durumdur. Bu sorunu gördükten sonra süratle imkânlarýmýz dâhilinde Huzurkent civarýnda 80 bin metrekare alan üzerinde, 100 nakliyeci esnafýna hizmet edecek, 200 týrlýk parktan oluþan, sosyal tesisleri olan belediyemize ait bir nakliyeciler sitesi inþa ettik. Yakýn tarihte bitecek ve hep beraber açýlýþýný gerçekleþtireceðiz” diye konuþtu.

 

Büyükþehir Belediyesinin kente kazandýrdýðý nakliyeciler sitesinin tek baþýna yeterli gelemeyeceðini kaydeden Seçer, “Bu sorunun bilincinde olan bir baþkan olarak Uluslararasý Nakliyeciler Derneðine, lojistik sektörü içerisinde olan tüm aktörlere sesleniyorum; bir baþýna bir kurumun altýndan kalkabileceði bir yatýrým deðil. Mersin’in yýllar önce çözmesi gereken bu önemli sorunu çözmemiz lazým. Gün geçtikçe bu sorun çözülemez bir düðüm haline gelebilir” diye konuþtu.

 

 

 

“Ulaþýmýn kolay olduðu yerde bütün sektörler geliþir”

 

Mersin’in süratle geliþtiðini vurgulayan Seçer, uluslararasý havaalanýnýn kentin ticaretinin deðerine deðer katacaðýný söyleyerek, ulaþýmýn kolay olduðu yerde ticaretin de sanayinin de turizmin de tarýmýn da geliþeceðine iþaret etti. Seçer, “Bütün sektörlerin geliþtiði yerde lojistik de geliþir. Ürünleri bir yerlere taþýmak istiyorsanýz bunu karayolu, demiryoluyla deniz yoluyla yapacaksýnýz. Doðal olarak karayolu taþýmacýlýðý da bu bölgede her geçen gün katlanarak devam edecek” ifadelerini kullandý.

 

Mersin Limaný’nýn geniþleme çalýþmalarý ve Silifke Taþucu’ndaki SEKA Limaný’nýn özelleþtirilmiþ olmasýnýn bölgede karayolu taþýmacýlýðýnda yeni koridorlarý açma ihtiyacýný ortaya koyacaðýný dile getiren Seçer, “Her zaman söylüyorum, bunu siyaseten söylemiyorum, bunu Mersin adýna söylüyorum. Diyorum ki; çok kýsa sürede Çeþmeli-Taþucu otoyolu yapýlmalý. Limaný faaliyete geçiriyorsanýz bunun altyapýsýný yapmak zorundasýnýz. Ya da Sertavul üzerinden Mut üzerinden Orta Anadolu’ya, Konya’ya, Karaman’a baðlantýyý gerçekleþtirmeniz lazým. Yol geniþleme çalýþmalarýnýn bir an önce gerçekleþmesi lazým” þeklinde konuþtu.

 

Program, konuþmalarýn ardýndan açýlýþ kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.