sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE YAÞLI ÇÝFTÝN OTOBÜSTE DARP EDÝLMESÝNE ÝLÝÞKÝN DAVA ÖNCESÝ YAKINLARINDAN EYLEM

  •  29 Mayýs 2024 Çarþamba 15:50

Mersin’de otobüste engelli yaþlý adam ve eþinin darp edilmesiyle ilgili davanýn duruþmasý devam ederken, duruþma öncesi yaþlý çiftin yakýnlarý basýn açýklamasý yaptý.

Mersin’de otobüste engelli yaþlý adam ve eþinin darp edilmesiyle ilgili davanýn duruþmasý devam ederken, duruþma öncesi yaþlý çiftin yakýnlarý basýn açýklamasý yaptý. Yaþlý çiftin kýzý Bedriye Polat, olay sonrasý tedavi gördüðü hastanede hayatýný kaybeden babasý için, "Ben babamýn topraðýna sarýlamýyorum, onun hakký yerde kaldý" dedi.

 

Mersin merkez Toroslar ilçesinde 15 Aralýk 2023’te Mersin Þehir Hastanesine giden otobüste, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduðu öðrenilen Ýsmet T. ile oðlu A.O.T.’nin (17) kalp pili takýlý olan, felçli olduðu için vücudunun sað kýsmýný tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliði çeken Ramazan Polat (77) ve eþi Hamdiye Polat’ý (71) darp etmesiyle ilgili dava sürerken, güvenlik kamerasýna da yansýyan olayda maðdur olan Ramazan Polat 20 Mayýs’ta tedavi gördüðü hastanede hayatýný kaybetti.

 

"Annem sanýk olana kadar sesimi çýkartmadým"

A.O.T’nin 2. Çocuk Mahkemesi’nde görülen duruþmasý öncesi Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen Polat ailesi ve Türkiye Emekli Sendikasý üyesi grup, eylem yaptý. Adliye önünde açýklama yapan çiftin kýzý Bedriye Polat, olaydan sonra annesi sanýk olana kadar sesini çýkartmadýðýný belirterek, "Ama annem sanýk olunca, ’ikisini dövdü’ diye suçlanýnca artýk dayanamadým. Medyaya veren bendim. Maalesef þu anda babam yok. Mezardan çýkartamayacaðým onu. Ama bu ikisi serbest dolaþýyor. Evde oðlu ve babasý sarýlýp oturabiliyor. Ben babamýn topraðýna þu an sarýlamýyorum. Çünkü onun hakký yerde kaldý. Býrakmayýn yerde, sizden destek istiyorum, yerde býrakmayýn. Ben bugün içeri gireceðim, hakimin gözlerine bakacaðým. Bana cevap versin adaleti. Adaletin terazisi kalmamýþ. Þu an benim babam yok. Son sözlerini bana söyledi. Benim elime bir ateþ býraktýlar; git anneme ver müjdeyi dediler. Gittim anneme ölüm müjdesini verdim. Bakýn annem önümde þimdi. Ne diyeyim ben? Soruyorum sizlere babanýzýn haberini annenize nasýl verirsiniz? Adaletimi tek baþýma sürdüreceðim. Arkamdan kimse gelmese de ben devam edeceðim" diye konuþtu.

Türkiye Emekliler Sendikasý adýna açýklama yapan Ahmet Karakuþ da, hayatýný kaybeden Ramazan Polat’ýn üyeleri olduðunu belirterek, hep birlikte adaletin saðlanmasý için çaba gösterilmesini istedi.

"Yaþanan olayla Ramazan Polat’ýn ölümü arasýnda illiyet baðý olduðu kanaatindeyiz"

 

Okul müdürü Ýsmet T.’nin 17 yaþýndaki oðlunun yargýlandýðý davanýn duruþmasý da 2. Çocuk Mahkemesinde görüldü. Polat çiftinin avukatý Oðuzhan Tekin, basýna kapalý gerçekleþen duruþma sonrasý adliye önünde yaptýðý açýklamada yaþanan olayla Ramazan Polat’ýn ölümü arasýnda illiyet baðý olduðu kanaati taþýdýklarýný ifade ederek, "Ramazan Polat bu olay neticesinde öldü. Buna iliþkin olarak da suç vasfýnýn deðiþmesi gerektiði, görevli mahkemenin de haliyle Çocuk Asliye Ceza Mahkemesinden Aðýr Ceza Mahkemesine geçmesi gerektiðinin bilincindeyiz. Buna iliþkin itiraz ettik. Savcýlýða iliþkin de tekrar þikayette bulunacaðýmýzý söyledik. Bir örneðini de zaten görülmekte olan dosyamýza sunacaðýz. Þu aþamada hakkýmýzý arama çabasý içerisindeyiz. Bir geliþme olmadý" dedi.

 

Tekin, duruþmanýn ileri bir tarihe ertelendiðini kaydetti.

Baba ve oðula tahliye kararý verilmiþti

Mersin’de otobüste engelli yaþlý adam ve eþinin darp edilmesiyle ilgili davanýn duruþmasýnda tutuklu sanýklardan okul müdürü Ýsmet T. 3 yýl 1 ay 15 gün hapis cezasýna çarptýrýlýrken, tutuklulukta geçirmiþ olduðu süre nazara alýnarak tahliyesine karar verilmiþti. Oðlu A.O.T. için de 22 Mart’ta 2. Çocuk Mahkemesinde görülen duruþmada ’kaçma þüphesi’ olmadýðý gerekçesiyle tahliye kararý verilmiþti. A.O.T. için 2. Çocuk Mahkemesinde açýlan dava devam ediyor.

 

Ramazan Polat hayatýný kaybetmiþti

Güvenlik kamerasýna yansýyan olayda maðdur olan 77 yaþýndaki Ramazan Polat, yaklaþýk 2 hafta tedavi gördüðü Mersin Üniversitesi Hastanesinde 20 Mayýs’ta hayatýný kaybetmiþ, 21 Mayýs’ta da Afetevler Mezarlýðý’nda topraða verilmiþti.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.