sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KURBANLIK SATIÞLARI BAÞLADI, KIRAN KIRANA PAZARLIK

  •  29 Mayýs 2024 Çarþamba 09:25

Kurban Bayramý’na sayýlý günler kala her ilde olduðu gibi Mersin’de de vatandaþlar hayvanlarýný erkenden almaya baþladý.

Kurban Bayramý’na sayýlý günler kala her ilde olduðu gibi Mersin’de de vatandaþlar hayvanlarýný erkenden almaya baþladý. Büyükbaþ hayvanlarýn genelde 110 ile 170 bin TL arasýnda satýldýðý kentte satýcýlar ile alýcýlar arasýnda gerçekleþen pazarlýklar dikkat çekti.

 

16 Haziran’da baþlayacak olan Kurban Bayramý öncesinde tüm yurtta kurbanlýk hayvanlarýn satýþlarý baþladý. Mersin’de de önceden hayvanlarýný almak isteyen vatandaþlar, çiftliklere giderek kurbanlýk seçiyor. Seçtikleri hayvanlar üzerinden satýcýyla pazarlýða tutuþan vatandaþlar, aracýlarýn da araya girmesiyle heyecanlý anlar yaþanmasýna neden oluyor. Kýran kýrana geçen pazarlýklarýn ardýndan hayvanlarýný alan vatandaþlar, bu sene fiyatlarýn biraz yüksek olduðunu söyledi.

 

Büyükbaþ hayvanlarýn kilogramýna göre 110 ile 170 bin TL arasýnda olduðu belirtildi. Ýsteyenlerin pazarlýkla, isteyenlerin ise büyükbaþ hayvanlarý canlý kilogram fiyatýndan aldýðý öðrenildi. Kentte büyükbaþ hayvanlarýn canlý kilogram satýþ fiyatýnýn 250 ile 270, küçükbaþ hayvanlarýn ise 260 ile 280 arasýnda olduðu kaydedildi.

 

Kurbanlýk almaya geldiklerini belirten Yaþar Anýt, "6 kiþi olarak karar verdik, biraz önce pazarlýkla hayvanýmýzý 140’a aldýk. Rabbim hayýrlý etsin, herkese de nasip etsin" dedi.

 

Dört kuþaktýr hayvancýlýkla uðraþtýklarýný aktaran besici Ümit Deðer ise, "Kurbanlýk hayvanlara talep güzel, satýþlarýmýz da güzel. Bütün bütçelere uygun kurbanlýklarýmýz mevcut. Kurbanlýklarýn fiyatý kilogramýna göre 110 ile 170 bin TL arasýnda deðiþiyor" diye konuþtu.

 

Kurban Bayramý öncesinde hayvanlarýnýn yüze 75’ini sattýklarýný ve il dýþýndan memleketlerine gelecek müþterileri de olduðunu ifade eden Deðer, satýþtan kesime kadar tüm hizmeti verdiklerini söyledi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.