sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÖÐRENCÝLERÝN SINAV KAYGISINI AÞMALARI ÝÇÝN DESTEK VERÝLÝYOR

  •  21 Mayýs 2024 Salý 11:43

Mersin Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesine baðlý Eðitim ve Öðretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde Liselere Geçiþ Sistemi Sýnavý’na (LGS) ve Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý’na (YKS) hazýrlanan öðrenciler için kurs merkezi öðretmenleri tarafýndan rehberlik çalýþmalarýna hýz verildi.

Yýl boyunca Tarsus’tan Anamur’a kadar bulunan kurs merkezlerinde LGS ve YKS’ye büyük bir hýzla hazýrlanan öðrenciler, seri soru çözümleriyle de konulara odaklanýyor. Kurs merkezi öðretmenleri eþliðinde günlük denemelere giren öðrenciler, bu denemeler sayesinde sýnav anýnda yaþayabilecekleri zaman yönetimi sýkýntýsýnýn da önüne geçiyor. Kurs merkezi öðretmenleri, öðrencilerin deneme sonrasý yanlýþ yaptýklarý veya boþ býraktýklarý sorularýn analizlerini çözümlerle hýzla yapýyor. Büyükþehir Belediyesi, sýnav öncesi de sýnav sonrasý da öðrencilerin yanýnda olarak, eðitim hayatlarýnýn her aþamasýna katký sunmayý sürdürüyor.

 

Sosyal Hizmetler Dairesine baðlý Eðitim ve Öðretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde rehber öðretmen olarak görev yapan Duygu Çeviker, tüm kurs merkezlerinde sýnav öncesi dikkat edilmesi gerekenler konusunda rehberlik çalýþmalarýna baþladýklarýný belirterek, “Sýnava kalan sürede, öðrencilerimizin zaman alýcý ve zor konularla zaman kaybetmektense, pratik yaparak çok daha iyi olabilecekleri konulara odaklanmalarýný öneriyoruz. Eðer çok ciddi boyutlarda konu eksikleri yoksa, bol soru çözümü ve günlük deneme uygulamalarý hem deneme stresini kontrol etmek hem de zaman yönetimini saðlamak açýsýndan çok verimli olacaktýr. Her gün süre tutarak yapýlan denemeler, öðrencinin soru çözümünde hýzlanmasýný saðlayacak ve bu sayede zamaný daha verimli kullanarak sýnavý yetiþtirme kaygýsý yaþamasýnýn önüne geçilecektir” dedi.

 

 

Çeviker, sýnava hazýrlýk sürecinin baþýndan sonunda kadar öðrencilerin yanýnda olduklarýný kaydederek, “Kurs merkezlerimizde seri denemelere baþlayarak, öðrencilerimize gerçek sýnav ortamýný yaþatýyoruz. Bununla birlikte sýnav günü yaþanabilecek olasý aksiliklerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Ayrýca deneme sonrasý yapýlan deneme analizleri ve soru çözüm saatleriyle, öðrencilerimizin eksiklerini hýzla tespit edip, tamamlamasý için gerekli desteði saðlýyoruz. Hýzlý konu tekrarlarý, anahtar bilgilerin gözden geçirilmesi de bu süreçte öðrencilerimize katký saðlayacaktýr. Tüm sýnav süreci boyunca olduðu gibi, öðrencilerimizin ve velilerimizin yanýnda olmaya devam ediyoruz. Güzel sonuçlar alacaklarý bir sýnav olmasýný diliyoruz” diye konuþtu.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.