sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN VE YUNANÝSTAN BAÞBAKANI MÝÇOTAKÝS AÇIKLAMALARDA BULUNUYOR

  •  13 Mayýs 2024 Pazartesi 18:17

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Yunanistan Baþbakaný Kiryakos Miçotakis’i Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi’nde resmi törenle karþýladý. Erdoðan, ikili ve heyetler arasý görüþmenin ardýndan, Miçotakis ile ortak basýn toplantýsýna katýldý. Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Yunanistan’la terörle mücadele konusunda anlayýþ birliðimiz giderek güçleniyor. Terör örgütlerine, bölgemizin geleceðinde yer olmadýðýna dair mutabýkýz." dedi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Yunanistan Baþbakaný Kiryakos Miçotakis ile ortak basýn toplantýsý düzenliyor.

 

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Yunanistan Baþbakaný Miçotakis'i Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde resmi törenle karþýladý. Erdoðan, ikili ve heyetler arasý görüþmenin ardýndan, Miçotakis ile ortak basýn toplantýsýna katýldý.

 

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn konuþmasýndan satýr baþlarý þu þekilde:

"Miçotakis'i Ankara'da misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. Diyalog kanallarýný açýk tutmada mutabakatýmýz var. Sayýn Baþbakanla son derece samimi ve yapýcý bir görüþme gerçekleþtirdik. Ýkili gündemimizde yer alan konularý etraflýca gözden geçirdik. Ýkili ticaretimizi 10 milyar dolara çýkarma hedefimiz var.

 

Yunanistan'la terörle mücadele konusunda anlayýþ birliðimiz giderek güçleniyor. Terör örgütlerine, bölgemizin geleceðinde yer olmadýðýna dair mutabýkýz.

 

Ýliþkilerimizdeki olumlu atmosferin Yunanistan'daki Türk azýnlýk ve soydaþlarýmýzýn haklarýnýn karþýlanmasýna katký saðlamasýný bekliyoruz. Kýbrýs sorununun Ada'daki gerçekler temelinde adil, kalýcý çözüme kavuþturulmasý mühimdir. Böyle bir adým, bölgemizin istikrar ve huzurunu güçlendirecektir.

 

Türkiye olarak Ýsrail'i ateþkese zorlamaya ve Filistin Devletinin tanýnýrlýðýný artýrmaya yönelik diplomatik temaslarýmýzý kararlýlýkla sürdüreceðiz. 35 bini aþan Filistinli masum sivilin katledilmesi karþýsýnda Batýlý ülkeler baþta olmak üzere uluslararasý toplum sesini artýk daha gür çýkarmalýdýr."

 

Yunanistan Baþbakaný Miçotakis'in açýklamalarýndan satýr baþlarý:

"(Türkiye'yle) Aramýzdaki anlayýþ ve iliþki ortamý devamlý daha olumlu bir þekilde geliþiyor."

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK’DA, ÞAMPÝYONLUK UMUTLARI MERSÝN’E KALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.