sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SOSYAL GÜVENLÝK KURUMU’NUN GERÝ ÖDEME LÝSTESÝNE 47 ÝLAÇ DAHA EKLENDÝ

  •  9 Mayýs 2024 Perþembe 11:59

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bedeli ödenen ilaçlar listesine 8’i yenilikçi kanser ilacý olmak üzere 47 ilaç daha eklendi. Yapýlan deðiþiklikle, meme kanseri, mesane kanseri, prostat kanseri, akciðer kanseri, Dirençli Akut Myeloid Lösemi (AML), Kronik Lenfositik Lösemi (KLL), Multiple Myelom (MM) tedavilerinde kullanýlan yenilikçi ilaçlara eriþim saðlandý.

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) bedeli ödenen ilaçlar listesine 8'i yenilikçi kanser ilacý olmak üzere 47 ilaç daha eklendi. "Sosyal Güvenlik Kurumu Saðlýk Uygulama Tebliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Teblið" Resmi Gazete'de yayýmlandý.

 

Buna göre, SGK tarafýndan bedeli ödenen ilaçlar listesine "akýllý ilaç" olarak da bilinen 8'i yenilikçi kanser ilacý, 21'i alerji aþýsý, 2'si büyüme hormonu, 3'ü dirençli uyuz ilacý, 3'ü atopik dermatit ilacý, 2'si diyabet ilacý ve 3'ü psikoleptik/antidepresan olmak üzere 47 ilaç daha eklendi.

 

Ayrýca 12 kanser ilacýnýn ödeme alaný geniþletilerek yeni tedavi seçeneði olarak hastalarýn eriþimine sunuldu. Ýlaçlardan 10'unun yerli üretim olduðu belirtildi.

 

Yapýlan deðiþiklikle, vatandaþlarýn meme kanseri, mesane kanseri, prostat kanseri, akciðer kanseri, Dirençli Akut Myeloid Lösemi (AML), Kronik Lenfositik Lösemi (KLL), Multiple Myelom (MM) tedavilerinde kullanýlan yenilikçi ilaçlara eriþiminin saðlandýðý bildirildi.

 

Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Iþýkhan geçtiðimiz hafta 79'u yerli üretim olmak üzere 81 ilacýn daha Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) geri ödeme listesine alýndýðýný açýklamýþtý.

 

Iþýkhan, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Bedeli Ödenecek Ýlaçlar Listesi'nde yapýlan düzenleme ile 79'u yerli üretim olmak üzere 81 ilacý daha geri ödeme listesine aldýk. Ýlaçlarýn hastalarýmýza þifa olmasýný temenni eder, vatandaþlarýmýza saðlýklý bir ömür dilerim." ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.