sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOUR OF MERSÝN ULUSLARARASI BÝSÝKLET TURU BAÞLADI

  •  5 Nisan 2024 Cuma 09:41

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan bu yýl 6. kez düzenlenen Tour of Mersin Uluslararasý Bisiklet Turu baþladý. Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in startýný verdiði Tour of Mersin kapsamýnda 30 ülkeden 171 sporcu 4 gün boyunca Mersin’de pedal çevirecek.

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan bu yýl 6. kez düzenlenen Tour of Mersin Uluslararasý Bisiklet Turu baþladý. Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in startýný verdiði Tour of Mersin kapsamýnda 30 ülkeden 171 sporcu 4 gün boyunca Mersin’de pedal çevirecek.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan düzenlenen Tour of Mersin, Anamur ilçesindeki Anemurium Antik Kenti’nde baþladý. Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, yarýþ öncesi yaptýðý konuþmada, sporcularýn birbirinden güzel güzergahlarda pedal çevireceðini belirterek, "Tour of Mersin’in 4 güzergahý da birbirinden güzel görüntüler sunuyor. Yurt dýþýndan 146 sporcu geldi. Mersin’imizin uluslararasý arenada tanýnmasý için burada gördüklerini ülkelerinde anlatmalarýný kendilerinden istiyorum" dedi.

Mersin’in artýk sportif faaliyetlerle daha çok anýlacaðýný ifade eden Seçer, "Dünyanýn dört bir yanýndan gelen sporcular etkinlikler için burada olacak. Spor, barýþ, kardeþlik, azim, emek ve takým çalýþmasý demek. Spor, birçok insan için önemli ve deðerli" diye konuþtu.

"Mersin’i Avrupa Bisiklet Rotalarý Aðý’na katacaðýz"

Organizasyona toplam 171 sporcunun katýldýðýný vurgulayan Vahap Seçer, "Organizasyonda 5 kýtada 30 ülkeden 146 sporcu mücadele ediyor. Ýþte sporun güzelliði bu; insanlarýn dil, din, milliyet farký olmaksýzýn bir arada ortak bir amaçla bir mücadele içerisinde olmalarý" ifadelerini kullandý. Avrupa Bisiklet Rotalarý Aðý’na girmeyi hedeflediklerini dile getiren Seçer, sözlerine þöyle devam etti:

"Yapýlan çalýþmalarla çok yakýn bir süre içerisinde Mersin’i Avrupa Bisiklet Rotalarý Aðý’na katacaðýz. Bu da kentimiz için önemli bir kazaným olacak. Ayrýca bisiklet tutkusunun artmasý için ve bisiklet tutkusu olanlarýn bisiklet altyapýsý olan bir þehirde yaþamalarýný saðlamak için bisiklet yollarý bizim için önemli. Yaklaþýk 400 kilometre bisiklet yolu projelendirmiþtik. Þu anda 145 kilometre bisiklet yolu aðýmýz var. Her yeni açtýðýmýz caddede, bulvarda teknik olarak bir engel olmadýðý takdirde mutlaka bisiklet yolumuz oluyor."

Mersin’de 2024 yýlý içinde uluslararasý, ulusal ve yerel bir dizi sportif faaliyet yapýldýðýný anlatan Vahap Seçer, herkesi Mersin’e beklediklerini kaydetti.

"Sporculardan olumlu geri dönüþler alýyoruz"

Daha önce yapýlan sportif faaliyetlerin ardýndan sporculardan olumlu geri dönüþler aldýklarýný dile getiren Baþkan Seçer, "Beklentimizin çok üzerinde bir memnuniyet oluyor. Özellikle burada mücadele eden sporcular, federasyon temsilcileri memnuniyetlerini ifade ediyor. Yaptýðýmýz organizasyonlarda ciddiyete önem veriyoruz. Tabi Mersin’in tanýtýmý açýsýndan da çok önemsiyoruz" diye konuþtu.

Konuþmalarýn ardýndan Vahap Seçer, yarýþmanýn startýný verdi.

Güzergahta kentin tarihi, doðal ve kültürel güzellikleri yer alýyor

Toplam 4 gün sürecek yarýþma boyunca sporcular, Anamur’dan, Tarsus’a Mersin’in tarihi, doðal ve kültürel güzelliklerini pedal çevirerek keþfedecek. Yarýþma sonunda dereceye girenlere toplam 19 bin 30 Euro ödül verilecek.

4 Etap’tan oluþan 6. Tour of Mersin Uluslararasý Bisiklet Turu toplam 518,5 kilometreden oluþuyor. Sporcular, 1. Etap’ta Anamur-Gülnar arasý 103,2 kilometre, 2. Etap’ta Gülnar-Mersin Soli Pompeipolis arasý 153.3 kilometre, 3. Etap’ta Tarsus-Mersin Özgecan Aslan Barýþ Meydaný arasý 137,5 kilometre ve 4. Etap’ta da Mersin merkez olmak üzere 124,4 kilometre pedal çevirecek.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
SOSYAL GÜVENLÝK KURUMU’NUN GERÝ ÖDEME LÝSTESÝNE 47 ÝLAÇ DAHA EKLENDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.