sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

600’Ü AÞKIN MOTOR TUTKUNU MERSÝN’DE BULUÞTU

  •  27 Þubat 2024 Salý 09:49

Mersin’de 600’ü aþkýn motor tutkunu, ileri düzey güvenli sürüþ eðitiminde bir araya geldi. Çevre illerden katýlýmcýlarýn da yoðun ilgi gösterdiði etkinlikte, her þeyden önce güvenli motor sürmek gerektiðine dikkat çekildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleþtirilen ileri düzey güvenli sürüþ eðitiminde, motor tutkunlarýyla Ýleri Düzey Motor Eðitmeni Zafer Akçay bir araya geldi. Akçay, motor severlere sorular sordu, doðru bilinen yanlýþlara dikkat çekti. Çeþitli güvenli sürüþ tekniklerinin anlatýldýðý ve motor sürmenin inceliklerine deðinildiði etkinlikte her yaþtan motor tutkunlarý yer aldý.

Yýllardýr ileri ve güvenli sürüþ eðitimleri verdiðini belirten Akçay, "Ýstanbul’da yaþýyorum ancak bu bölgeyi çok sevdiðim için ara sýra gelip burada motor severlerle buluþuyoruz. Tümüyle ücretsiz bir etkinliktir bu. Motosikletin teorisini anlatýyoruz burada insanlara, karþýlýklý gülüþüyoruz, konuþuyoruz. Mersinlilerin, Adanalýlarýn, Hataylýlarýn ilgisi çok güzeldi. 600 kiþilik salon yetmedi bize. Keþke daha büyük bir salon olsaydý diye düþündük" dedi.

"5 koruma olmadan en küçük motosiklete dahi binmeyin"

Motosiklet sürmeyi son derece keyifli ve bir o kadar da tehlikeli olarak tanýmlayan Zafer Akçay, "Bunun için bilgi gerekir, beceri gerekir, tecrübe gerekir. Buna sahip olana kadar lütfen çok dikkat edin. Ayrýca kask, mont, pantolon, eldiven ve bot. Bu 5 koruma olmadan en küçük motosiklet dahi olsa lütfen binmeyin, 1 kilometre dahi olsa sürmeyin çünkü vücudunuz deðerli" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.