sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖÐRENCÝLERÝN GERÝ DÖNÜÞÜM MALZEMELERÝNDEN YAPTIÐI ESERLER SERGÝLENDÝ

  •  23 Þubat 2024 Cuma 10:01

Mersin’de, geri dönüþümün önemi ve atýklarýn farklý alanlarda kullanýmý konusunda farkýndalýk oluþturmak amacýyla liseler arasýnda düzenlenen "Atma Dönüþtür; Tasarla Yarýþtýr" adlý yarýþmada öðrencilerin yaptýðý eserler sergilendi.

Akdeniz Belediyesi ile Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü iþbirliðinde düzenlenen yarýþmaya, kent genelindeki 35 okuldan 132 öðrenci baþvurdu.Komisyonunun deðerlendirmesi sonucu 20 okuldan 43 eser finale kalarak sergilenmeye deðer görüldü. Dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verilirken, geri dönüþüm malzemelerinden yapýlan eserler, eski Muhakemat binasýnda sergilenmeye baþladý.

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, sergi ve ödül töreninde, doða ve çevrenin önemine dikkat çekti. Bu kapsamda çeþitli çalýþmalar yaptýklarýný anlatan Gültak, projeyi hayata geçiren paydaþlara teþekkür etti.

Geri dönüþüm malzemelerinden renkli eserler ortaya çýkaran öðrencileri de tebrik eden Gültak, temiz ve saðlýklý çevre noktasýnda kentsel dönüþümün öneminin de altýný çizerek, "Akdeniz’de kentsel dönüþüme önem ve öncelik verdik. Bölgemizde aðýrlýklý olarak kömür ve odun yakýlýyor. Fosil yakýtlarý kullandýðýnýz zaman karbonmonoksit deðerleri fazla çýkýyor, dolayýsýyla zehirli havayý soluyorsunuz. Bu nedenle kentsel dönüþüm ve beraberinde doðal gazý önemsiyoruz. Yaþanýlýr bir dünya için hepimiz üzerimize düþen görev ve sorumluluðu yerine getirmeliyiz" dedi.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
ÝLK GÖRÜÞTE AÞKLA BAÞLADI: SÝBÝRYALI GELÝNE TÜRK USULÜ DÜÐÜN
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.