sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BUSE TOSUN ÇAVUÞOÐLU VE YASEMÝN ADAR AVRUPA ÞAMPÝYONU!

  •  16 Þubat 2024 Cuma 09:07

Romanya’nýn Bükreþ kentinde düzenlenen Avrupa Güreþ Þampiyonasý’nda kadýnlar 68 kiloda Buse Tosun Çavuþoðlu, finalde Ukrayna’dan Tetiana Sova Rizhko’yu 5-2 yenerek altýn madalya kazandý. Yasemin Adar ise kadýnlar 76 kilo finalinde Ukraynalý Anastasiia Shustova’yý 12-1 teknik üstünlükle maðlup ederek altýn madalyayý elde etti.

Buse Tosun Çavuþoðlu, Avrupa þampiyonu

Avrupa Güreþ Þampiyonasý'nda milli güreþçiler fýrtýna gibi esmeye devam ediyor. Kadýnlar 58 kiloda mücadele eden Buse Tosun Çavuþoðlu, ilk turu maç yapmadan geçti. Çavuþoðlu, çeyrek finalde Avrupa þampiyonu bireysel Rus sporcu Khanum Velieva'yý 4-1 öndeyken tuþla maðlup ederek yarý finale yükseldi. Bu turda Çekyalý Adela Handzlickova'yý 10-9 yenerek adýný finale yükselen Buse Tosun, altýn madalya mücadelesinde Ukraynalý Tetiana Rizkho Sova ile karþýlaþtý. Rakibi karþýsýnda oldukça etkili bir oyun sergileyen milli güreþçi minderden 5-2 galip ayrýlarak Avrupa þampiyonu oldu.

Buse Tosun Çavuþoðlu'na Bakan Bak'tan tebrik telefonu

Avrupa Güreþ Þampiyonasý kadýnlar 68 kilo finalinde Ukraynalý rakibi Tetiana Sova Rizhko'yu 5-2 maðlup eden Buse Tosun Çavuþoðlu, altýn madalyanýn sahibi oldu. Müsabakanýn ardýndan yaptýðý açýklamada 2023 yýlýnda Dünya Þampiyonasý'nda dünya þampiyonu olarak bu turnuvaya katýldýðýný ve hedefinin altýn madalya olduðunu belirten Buse, olimpiyatlarda da altýn madalya kazanmak istediðini söyledi. Gençlik ve Spor Bakaný Dr. Osman Aþkýn Bak da, telefonla arayarak milli güreþçiyi tebrik etti. Çok iyi ve çok akýllýca mücadele ettiðini belirten Bakan Bak'a, Güreþ Federasyonu Baþkaný Þeref Eroðlu, Buse'nin olimpiyatlarda eksikleri kapatarak daha iyi olacaðýnýn yanýtýný verdi. Buse Tosun Çavuþoðlu, destekleyen herkese teþekkürlerini iletti.

 

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.