sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÝLK KEZ DÜZENLENEN ’ULUSLARARASI AKDENÝZ SU SPORLARI FESTÝVALÝ’ COÞKUYLA BAÞLADI

  •  11 Kasým 2023 Cumartesi 16:06

Akdeniz Belediyesi’nin Mersin’de ilk kez düzenlediði Uluslararasý Akdeniz Su Sporlarý Festivali, yerli ve yabancý 500’ü aþkýn sporcu ve yüzlerce sporseverin yoðun ilgisiyle baþladý.

Yelken yarýþlarý, su kayaðý, helikopter, can kurtarma, çim hokeyi, plaj hentbolu ve voleybolu, badminton, kite sörf, çim hokeyi ve kaykay gibi farklý 15 dalda yarýþmalar ve oyunlarla dolu dolu geçecek festival 2 gün sürecek.

Mersin Millet Bahçesi sahil etabýnda, ’Rüzgar Deniz, Rota Akdeniz’ sloganý ile düzenlenen Uluslararasý Akdeniz Su Sporlarý Festivali’nin açýlýþý büyük bir ilgiyle gerçekleþti. Festivalin ilk günkü programýna Akdeniz Kaymakamý Zeyit Þener, Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Türkiye Sualtý Sporlarý Federasyonu Baþkaný Oðuz Aydýn, meslek odalarý ile sivil toplum kuruluþu temsilcileri, sporcular ve su sporuna gönül veren 7’den 70’e yüzlerce vatandaþ katýldý.

Festivalin açýlýþýnda konuþan Baþkan Mustafa Gültak, seçildikleri günden beri Akdeniz’de hep ilkleri yaptýklarýný söyledi. Millet Bahçesi’nin de Mersin’de bir ilk olduðunu belirten Gültak, "Sahil etabý, 90 dönümün üzerinde bir yer var burada. Dolayýsýyla biz ne yapýyoruz? Bugün ve yarýn uluslararasý bir su sporu festivali yapýyoruz. 6 ülkeden farklý sporcularýn katýldýðý 13 dalda burada birçok oyun yapýlacak. Uluslararasý çapta bir oyun olduðu için farklý ülkelerden insanlarýmýz geliyor, Türkiye’den sporcularýmýz geliyor. Mersin Gençlik ve Spor Ýl Müdürlüðümüzün desteklediði takýmlarýn, bizlerin desteklediði takýmlarýn oyunlarý olacak. Kumda yapýlacak olan hentbol maçlarýndan, voleybol maçlarýndan, çim hokeyinden, dalýþlardan, 500 metre ve 2 bin 500 metre olmak üzere açýk deniz yarýþlarý gibi birçok alanda burada sporlar yapýlacak. Yarýn itibariyle bitireceðiz ama Mersin’de ilk" dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.