sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE TÜRKÝYE CUMHURÝYET’ÝN 100. YILI KUTLAMALARI BAÞLIYOR

  •  12 Ekim 2023 Perþembe 09:08

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyet’in kuruluþunun 100. yýlýný, birbirinden güzel ve farklý etkinliklerle kutlamaya hazýrlanýyor. Bu etkinliklerden biri de Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý koordinesinde Kongre ve Sergi Sarayý’nda yapýlacak olan ‘100. Yýl Dönümünde Cumhuriyetimiz Sempozyumu’ olacak.

Mersin’e Deðer Katanlar (MEDEKA) Kent Tarihi Kurulu tarafýndan, Ýçel Sanat Kulübü Tarih Kurulu’nun da desteðiyle yapýlacak olan sempozyum, 13 Ekim Cuma günü saat 15.00’te Kongre ve Sergi Sarayý’nda gerçekleþecek. Sempozyum, ‘Cumhuriyet Dönemi Bestecilerden Seçkiler’ adlý müzik dinletisiyle baþlayacak. 2 gün boyunca 4 oturumun yapýlacaðý sempozyumda, alanýnda uzman akademisyenler Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluþ, geliþme ve ilerleme sürecinde iktisat, basýn ve medya, sinema, Türk dili, kamu yönetimi ve milli sermaye konularý üzerine önemli bilgiler aktaracak. 14 Ekim’de yapýlacak 4. ve son oturumda ise Mersin özelinde konulara deðinilecek.

Sempozyumun konularý, saat ve katýlýmcý bilgilerine, Mersin Büyükþehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarý üzerinden ulaþýlabilecek. Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý olarak bu yýl Cumhuriyet’in 100. yýlý çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleþtirdiklerini ve bunlardan birisinin de ‘100. Yýl Dönümünde Cumhuriyetimiz Sempozyumu’ olduðunu ifade eden Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý’na baðlý Kent Katýlýmý ve Sivil Toplum Ýle Ýliþkiler Þube Müdürü Çaðan Coþkuner, “Mersin’e Deðer Katanlar Kent Tarihi Kurulu ve Ýçel Sanat Kulübü Tarih Kurulunun da katkýlarýyla, 13-14 Ekim’de söz konusu sempozyumumuzu gerçekleþtireceðiz. Sempozyum çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluþ ve geliþme sürecinin tarihi, siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik boyutlarý, akademik bir anlayýþla ortaya konulacak” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.