sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YILIN ÖRNEK KÖYÜ TOROSLAR’DAN

  •  10 Ekim 2023 Salý 08:58

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, Uluslararasý Kafkas Derneðinin geleneksel olarak düzenlediði ’Yýlýn en iyileri’ programýna ev sahipliði yaptý. Mersin’in, Toroslar’ýn tek Çerkes köyü olan Sadiye Mahallesi ’Yýlýn örnek köyü’ seçildi.

Toroslar Belediyesi ve Sadiye Mahalle Muhtarlýðý iþbirliðinde hazýrlanan ‘Yeniden Köy Projesi’ çerçevesinde Sadiye Köyü Okulu sosyal tesise dönüþtürüldü. Tesis, düzenlenen törenle hizmete girdi. Sadiye Mahallesi’nin tarihini ve kültürünü anlatan fotoðraflarýn, mahalle sakinleri tarafýndan kullanýlan araç ve gereçlerin de yer aldýðý tesisin dýþ cephesi ise ünlü ressam Nazife Bilgin Hazar’ýn Kafkas kültürünü resmettiði eserlerle süslendi. Açýlýþa, Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, Uluslararasý Kafkas Derneði Genel Baþkaný Oðuz Berk, Toroslar Ýlçe Tarým Müdürü Mustafa Kemal Ýlcay, Sadiye Mahalle Muhtarý Mutlu Özdemir, meclis üyeleri ve vatandaþlar katýldý.

Açýlýþta konuþan Uluslararasý Kafkas Derneði Genel Baþkaný Oðuz Berk, Uluslararasý Kafkas Derneðinin ’Yýlýn en iyileri programý’ný Toroslar’da gerçekleþtirmekten büyük mutluluk duyduklarýný belirterek, "Geçtiðimiz yýl Ankara’da düzenlediðimiz yýlýn en iyileri ödül töreninde arkadaþlarýmýzýn tavsiyesi ve yönetim kurulumuzun deðerlendirmesiyle Toroslar Belediye Baþkanýmýz Atsýz Afþýn Yýlmaz’a ’Yýlýn Belediye Baþkaný’ ödülünü verdik. Bundan son derece memnunuz. Yaptýðý eserler ortada. Mersin’in tek Çerkes köyü Sadiye Mahallesi’nde binlerce yýllýk bu kadim kültürün yaþatýlmasý adýna böyle bir tesisi hayata geçirmek için söz vermiþti. Muhtarýmýzla istiþare edildi, Sadiye Mahallesi sosyal tesisimizin açýlýþýný yaptýk. Elinize, yüreðinize saðlýk. Atsýz Baþkanýmýz ve eþi Meltem haným çok þahane bir ev sahipliði yaptý” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.