sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE TRAFÝK PARKI’NDA SONA GELÝNDÝ

  •  29 Aðustos 2023 Salý 10:13

Mersin Büyükþehir Belediyesinin bir süredir Marina Kavþaðýnýn kuzeybatýsýnda yapýmýný sürdürdüðü Trafik Parký’nda sona gelindiði bildirildi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Etüt ve Projeler, Park ve Bahçeler ile Fen Ýþleri Dairesi Baþkanlýðý birimlerinin proje ve yapýmýný üstlendiði Trafik Parký, kýsa süre sonra açýlacak. Parkta hem vatandaþlar hem de çocuklarýn eðlenceli vakit geçirebileceði birçok farklý seçenek bulunuyor. Okuma Salonunun karþýsýnda bulunan 450 metrekarelik alanda farklý boyutlarda yapýlan çim tepeler ise açýk alanda okuma keyfi sunarken, çocuklarýn oyun oynayabileceði bir alan özelliði de gösteriyor. 8’in üzerinde farklý aðaç ve 12’nin üzerinde farklý tür bitki grubu dikilerek, eski haline nazaran yeþil alan oraný yüzde 20 artýrýlan parkýn yeþillik oraný yüzde 60 oldu. Parkta bulunan kooperatif markette yöresel ürünler satýþa sunulacak ve 11 satýþ biriminde farklý ürünler satýlacak. Ayrýca vatandaþlarýn dinlenip yemek yiyebileceði bir de self servis kafe yer alýyor.

“Trafik Parký, yaklaþýk 12 bin metrekare alan üzerine kurulu”

Park ve Bahçeler Dairesinde görev yapan inþaat yüksek mühendisi Doðu Çakmak, projenin teknik detaylarýyla ilgili bilgi vererek, “Trafik Parký; Marina Kavþaðýnýn kuzeybatýsýnda çok iþlek ve deðerli bir lokasyonda, yaklaþýk 12 bin metrekare alan üzerine kurulu. Eski haline kýyasla yeþil alan miktarýnda yüzde 20’lik bir artýþ yapýlarak, yüzde 60’a çýkartýldý. Trafik Parký’nda 20 farklý bitki türü bulunmakta ve tam otomatik sulama sistemiyle uzaktan kontrollü sulanarak, su tasarrufunda da maksimum fayda saðlanmaktadýr” dedi.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.