sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

99 YILLIK OKUL 17 YIL ARADAN SONRA YENÝDEN AÇILIYOR

  •  19 Aðustos 2023 Cumartesi 10:01

Mersin’in en eski okullardan biri olan ve 17 yýldýr atýl vaziyette duran Çankaya Ýlkokulu, yeniden açýlýyor. Akdeniz Belediyesinin giriþimleriyle hazýrlanan proje çerçevesinde restorasyonu gerçekleþtirilecek okul, anaokulu olarak hizmet verecek. 99 yýllýk bir geçmiþi bulunan okuldan mezun olanlardan biri olan Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, "Gururluyum, bu okuldan mezun oldum ve bu okula bir borcum vardý. Verdiðimiz savaþýn sonuncunda okulu yeniden açacaðýz" dedi.

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde 1924 yýlýnda açýlan ve Türkiye Cumhuriyeti ile hemen hemen yaþýt olan okul, açýldýðý günden beri binlerce mezun verirken, 17 yýldýr atýl vaziyette duruyordu. Kentin en eski okullarýndan biri olan ve kent tarihini yaþatan okul, Akdeniz Belediyesinin giriþimleriyle yeniden açýlmaya hazýrlanýyor. Vakýflar Bölge Müdürlüðüne tahsisli olan okulla ilgili proje hazýrlayan belediye, yapýlacak restorasyon çalýþmasýnýn ardýndan okulu yeniden açacak. Okulda incelemelerde bulunan Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, yetkililerden bilgi aldý.

"Geçmiþi tarihlerle dolu bir okul"

Ýncelemelerin ardýndan açýklamalarda bulunan Baþkan Gültak, okulun yaklaþýk 17 yýldýr boþ olduðunu ve terk edildiðini söyledi. Okulun geçmiþinin çok eski olduðunu kaydeden Gültak, "Aslýnda konut olarak kullanýlmýþ, farklý iþlerde kullanýlmýþ. Ama sonrasýnda da milli eðitime geçmiþ ve okul olarak kullanýlmýþ. Ben de bu okuldan mezunum. 1980 yýlýnda bu okuldan mezun oldum. Çok tarihi bir okul. Geçmiþi tarihlerle dolu bir okul. Binlerce insaný mezun etmiþ bir okul ama 17 yýldýr terk edilmiþti. Biz göreve geldikten sonra hemen okul için mücadelelere baþladýk. Çok fazla konuþmalar oldu, spekülasyonlar oldu, mahkemelere verilmeler oldu ama sonuçta bizim ne kadar doðru söylediðimiz ve neleri doðru anlattýðýmýz ortaya çýktý. 2 gün önce Vakýflar Bölge Müdürümüzle de burayý ziyaret ettik. Asýl sahibi Vakýflar Bölge Müdürlüðü ama tahsisi valilik üzerinde. Vali beyle çalýþmalarýmýz sonucunda burayla ilgili restorasyon için ilk önce proje aþamasýnýn geçilmesi gerekiyordu. Yaklaþýk bir yýldýr buranýn projeleri devam ediyor. Projede son aþamaya gelindi. Þu an içerideki ýslak zemin ve lavabolarla ilgili problemler vardý onlar da çözüldü. Aldýðým son haberlere göre bu ayki kurulda inþallah proje onaylanacak ve proje aþamasýný geçmiþ olacaðýz" diye konuþtu.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.