sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

7. GELENEKSEL ÇAMLIYAYLA ÝÐNE OYASI FESTÝVALÝ

  •  15 Aðustos 2023 Salý 09:13

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin, Çamlýyayla Belediyesi ile birlikte düzenlediði 7. Geleneksel Çamlýyayla Ýðne Oyasý Festivali’nde, iðne oyalarý ve el sanatlarý görücüye çýktý.

Anadolu kadýnýnýn eþarbýný, bohçasýný, çarþaf ve havlu kenarýný süsleyen iðne oyalarý, bugün taký tasarýmlarýna ve kýyafetlere de ayrý bir renk katmasýyla dünyanýn ilgisini çekiyor. Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi ile Çamlýyayla Belediyesi de Mersin’in bu kültürel mirasý olan iðne oyalarýný, Geleneksel Ýðne Oyasý Festivali ile dünyaya tanýtýyor. Çamlýyayla ilçesinin Zevzek Tepesi’nde baþlayan ve Toroslar ilçesinin Ayvagediði Mahallesi’nde sona eren festival, Türk kadýnýn zerafetini, üretkenliðini ve baþarýsýný da ortaya koydu. Sergiler, defile, konserler ve etkinliklerle taçlanan ve iki gün süren festival, 7’den 70’e yoðun ilgi gördü. Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, Çamlýyayla Belediye Baþkaný Ýsmail Tepebaðlý ve protokol üyeleri ile birlikte sergilenen ürünleri gezerek, el emekleri ile aile bütçelerine katkýda bulunan tüm kadýnlarý tebrik etti. Baþkan Yýlmaz, hemþehrileriyle de sohbet ederek, programa katýlýmlarýndan dolayý teþekkür etti.

Toroslar Belediyesi Halk Oyunlarý ekibinin gösterileriyle devam eden programda konuþan Baþkan Yýlmaz, birlik ve beraberliðe vurgu yaptý. “Bu güzelliði Toroslarýmýzda da yaþatmak istedik” diyen Yýlmaz, "Çamlýyayla Belediyemiz ile birlikte Ýðne Oyasý Festivalimizin ikincisini düzenliyoruz. Çamlýyayla Belediyemiz bu festivali 7 yýldýr gerçekleþtiriyor. Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eðitim Kurslarýmýzda 16 merkezimizde ve 49 branþta eðitim veriyoruz. Bu kurslarýmýzdan bir tanesi de iðne oyasý kursumuzdur. Bu kurslarýmýzda hanýmefendiler, yeni bir el sanatý yapmayý öðreniyorlar. Üretiyorlar, satýþ yapýyorlar ve aile ekonomilerine katkýda bulunuyorlar. Binlerce yýl öteden gelen Atalarýmýzýn, büyüklerimizin, kadýnlarýmýzýn, genç kýzlarýmýzýn duygularýný, düþüncelerini, isteklerini, dileklerini iþledikleri ve motiflerle ortaya koyduklarý iðne oyasý sanatýný tanýtmak, teþvik etmek ve bunu yaþatmak istedik. Emeði geçen Valimize, kaymakamýmýza, Çamlýyayla Belediye Baþkanýmýza, TORTEK eðitmenlerimize, üreten, ürettiðini satan ve aile ekonomisine katkýda bulunan kýymetli hanýmefendilere teþekkür ediyorum. Bir olacaðýz, iri olacaðýz ve diri olacaðýz. Ülkemizin, milletimizin, devletimizin tarihi bir mücadele verdiði bugünlerde ayrýþmanýn deðil birleþmenin, birbirimizi sevmenin, saymanýn yolunu bulacaðýz. Birbirimize sarýlacaðýz, kucaklaþacaðýz, el ele gönül gönüle daha güçlü ve güzel günlere ulaþacaðýz inþallah” diye konuþtu.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.