sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÇEVRE VE ÇOCUK ÞENLÝÐÝ DÜZENLENDÝ

  •  12 Haziran 2023 Pazartesi 10:33

Mersin Büyükþehir Belediyesince ’Çevre Haftasý’nýn kapanýþýnda gerçekleþtirilen ‘Çevre ve Çocuk Þenliði’, dolu dolu içeriði ve eðitici etkinlikleriyle çevre konularýna dikkat çekti.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baþkanlýðý öncülüðünde yapýlan ‘Çevre ve Çocuk Þenliði', birbirinden farklý ve renkli etkinliklere ev sahipliði yaptý. Galatasaray Meydanýnda kurulan 57 stant sayesinde çocuklar ve vatandaþlar iklim, çevre, gezegen, dünya, geri dönüþüm gibi önemli birçok konu hakkýnda bilgi sahibi oldu. Þenliðe, çocuklarýn ilgisi yoðundu. Güneþ enerjisinden üretilen elektrikle demlenen çay, atýk lastikten yapýlan oturak, organik malzemelerden boya elde edilmesi ile yenilenebilir enerji ve geri dönüþümün önemine dikkat çekildi.

7'den 70'e her yaþtan insana hitap eden þenlikteki eðlenceli ve eðitici içerikler çevreye dair önemli bir farkýndalýk oluþturdu. Çevre farkýndalýðý, iklim deðiþikliði, çevre sorunlarý, geri dönüþüm, deniz kirliliði gibi konularýn ana tema olduðu þenlikte, çocuklarýn en çok dikkatini çeken atölyelerden biri de uçurtma atölyesi oldu. Hediye edilen uçurtmalarý gökyüzünde uçuran çocuklar uçurtma yapýmýný da öðrendi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.