sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ENKAZDAN ÇIKAN ÇÝFT 4 YILDIR BEKLEDÝKLERÝ BEBEKLERÝNE MERSÝN’DE KAVUÞTU

  •  13 Þubat 2023 Pazartesi 10:53

Kahramanmaraþ depremine Hatay’ýn Samandað ilçesindeki evlerinde yakalan 9 aylýk hamile anne adayý, yýkýlan evlerinden eþinin yardýmýyla çýktý, geldikleri Mersin’de bebeðine kavuþtu. Dört yýldýr bu bebeði beklediklerini ve tüp bebek yöntemiyle hamile kaldýðýný belirten Sara Çakýr, deprem anýnda ‘Rabbim, onu görmeden ölmek istemiyorum’ diye dua ettiðini ve dualarýnýn kabul olduðunu söyledi.

Kahramanmaraþ depreminde bir anne adayý daha Mersin'de bebeðine kavuþtu. Hatay'ýn Samandað ilçesinde 3 katlý bir binanýn ikinci katýnda yaþayan 4 yýllýk evli Sara-Mahir Çakýr çiftinin yaþadýðý kabus, bugün Mersin'de büyük bir sevince dönüþtü.

Depremde yaþadýklarý binanýn birinci katý çöken ve kendi imkanlarýyla evden çýkarak ölümden dönen Çakýr çiftinin en büyük korkusu, yýllarca bekledikleri bebeklerine kavuþamamak oldu. Anne adayý 38 yaþýndaki Sara Çakýr, 9 aylýk hamileydi ve çift evden çýkar çýkmaz bina 10 metre daha çöktü. Mersin Büyükþehir Belediyesinin desteðiyle 3 gün önce Mersin'e getirilen Sara Çakýr, özel bir hastanede tedavi altýna alýndý. Bugün ameliyata alýnan depremzede anne adayý, Dr. Haldun Canova'nýn gerçekleþtirdiði operasyonla saðlýklý bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bu çok özel anlarý ÝHA muhabirleri de birebir takip etti.

“Oradan bir kuþ bile çýkmazdý”

Anne Sara Çakýr, doðum öncesi ÝHA'ya yaptýðý açýklamada, deprem anýný ve bebeðiyle ilgili yaþadýðý büyük korkuyu anlattý. Enkazdan çýktýklarýný belirten Çakýr, “O an çok korkunçtu; evimiz, hastanelerimiz, her þeyimiz talan oldu; çok þükür canýmýzdan baþka hiçbir þeyimiz kalmadý. Anlatýlacak gibi deðil. Oradan nasýl çýktýk, Allah yardým etti. Bilmiyorum ama inanýn oradan bir kuþ bile çýkmazdý. Çok þükür Rabbime. Allah herkese yardým etsin inþallah” dedi.

“Biz bu bebeði çok uzun süre bekledik”

Doðum öncesi çok karmakarýþýk duygular içinde olduðunu vurgulayan Sara Çakýr, “Sevinç, acý, keder her þey birbirine karýþtý. ‘Ne yapacaðýz' kaygýsý var. Bebeðimin hayat kaygýsý var. Nerede kalacaðýz, baþýmý sokacaðým bir yer. Biz bu bebeði çok uzun süre bekledik, tüp bebek. Çok þükür, demek ki kýsmeti Mersin'deymiþ, Mersin'de doðacak. Hayýrlýsýyla inþallah saðlýkla kucaðýmýza alýrýz” diyerek, kendilerine destek olan Mersin Büyükþehir Belediyesine, hastaneye ve doktora teþekkür etti.

“Bugün büyük mutluluk yaþayacaðýz”

Deprem anýnda yaþadýklarýný ve eþini nasýl çýkardýðýný anlatan 45 yaþýndaki baba Mahir Çakýr da “Deprem anýnda bir sallanma oldu, eþim fýrladý kiler kapýsýna gitti ve orada düþtü. Ben de büyük korkuyla eþimi sakinleþtirmeye çalýþýyorum, yine sallanýyor, ayakkabýlýk, duvar çöktü, her þey çöktü. Eþimi sakinleþtirdim ve kaldýrdým, ayakkabýlýðý çektim, evimiz dut aðacýna dayandý ve düþmedi, yoksa oradan saðlam kiþi çýkmazdý. Biz pencereyi kýrdýk ve oradan atladýk. Ýkinci kat birinci kat olmuþtu; ikinci deprem oldu ve bina 10 metre daha aþaðýya çöktü. Birkaç saniye daha kalsaydýk biz yoktuk. Allah bizi korudu. Bugün büyük mutluluk yaþayacaðýz. Biz bu bebeði birkaç yýl bekledik, tüp bebek tedavisi gördük. Bütün umudumuz, bizi sakinleþtiren bebek” diye konuþtu. Baba Çakýr, bebeðe Ali Eren ismini koyacaklarýný söyledi.

Daha sonra doðum ameliyatýna alýnan Sara Çakýr, Kadýn Doðum Uzmaný Dr. Haldun Canova ve ekibinin gerçekleþtirdiði operasyonla saðlýklý bir erkek bebek dünyaya getirdi.

“'Onu görmeden ölmek istemiyorum' dedim, Allah dualarýmý kabul etti”

Doðumun ardýndan ameliyat masasýnda bebeðini gören anne Çakýr, büyük mutluluk yaþadý. Sara Çakýr, “Çok güzel duygular, çok teþekkür ederim. Zaten onun için yaþýyoruz. Deprem anýnda kýyamet koptu, o an sadece dedim ki, ‘Rabbim, ben onu görmeden ölmek istemiyorum, sen yardým et bize'. Çok þükür Allah dualarýmý kabul etti, bebeðimi gördüm. Þimdi ölsem de artýk gam yemem” diyerek duygularýný paylaþtý.

“Ben dünyanýn en mutlu insanýyým”

Baba Mahir Çakýr da bebeðini kucaðýna aldýðý anda büyük sevinç yaþayarak, “Ben dünyanýn en mutlu insanýyým. Çok güzel þeyler hissediyorum. Evimiz yýkýldý, ama ben aldýrmýyorum, ben çok mutluyum” dedi.

“Bebek çok saðlýklý þekilde doðdu”

Dr. Haldun Canova ise doðumun ardýndan yaptýðý açýklamada, Sara Çakýr'ýn 38 haftalýk hamile olduðunu, hem annenin, hem de bebeðin genel saðlýk durumlarýnýn iyi olmasý üzerine ameliyata aldýklarýný söyledi. Dr. Canova, “Ali Eren geldi, çok saðlýklý. Bir problem yaþanmadý; 3 kilo 400 gram erkek bebek olarak Türkiye kayýtlarýna aldýk, saðlýklý þekilde doðdu. Enkaz altýnda annesinin karnýnda olup dýþarýda bizim onlarý dünyaya getirmemiz çok büyük bir umut. Umarým daha niceleri böyle olur ve canlar yaþamaya devam eder” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.