sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖZEL HASTANEDE BADEMCÝK AMELÝYATI OLDU, HAYATINI KAYBETTÝ

  •  2 Þubat 2023 Perþembe 09:42

Mersin’de özel bir hastanede bademcik ve geniz eti ameliyatý olan þahýs, 17 gün sonra hayatýný kaybetti.

Bu süreçte 5 kez kanamasý olduðu ve en son ambulansla kaldýrýldýðý Mersin Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesinden özel hastanenin doktoru tarafýndan özel araçla alýnarak ameliyata sokulduðu ileri sürülen þahýs, kýsa bir süre sonra hayatýný kaybetti. Gözü yaþlý aile, ameliyatta doktorun ihmali olduðunu iddia ederek þikayetçi olurken, Ýl Saðlýk Müdürlüðü konuyla ilgili soruþturma baþlattý.

Ýddiaya göre, Almanya'da yaþayan 2 çocuk babasý Muammer Aydoðdu, 2022 yýlý Aralýk ayýnda Mersin'de yaþayan kardeþlerinin yanýna geldi. Burada nefes sýkýntýsý çektiði için 24 Aralýk tarihinde özel bir hastanede bulunan kulak burun boðaz doktoru C.B. ile görüþen Aydoðdu'ya, yapýlan muayene sonrasýnda geniz eti ve bademcik ameliyatý yapýlmasýna karar verildi. 26 Aralýk'ta ameliyatlarý gerçekleþtirilen Aydoðdu, 3 gün hastanede yattýktan sonra taburcu edildi. Ardýndan kanamalarý olan Aydoðdu, ameliyat olduðu doktora baþvurarak 4 gün daha hastanede yattý. En son 12 Ocak 2023 tarihinde evdeyken yoðun bir kanamasý olan þahýs, ambulansla Mersin Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesine kaldýrýldý. Durumu öðrenen doktor, özel aracýyla hastaneye giderek hastasýný müdahalenin kendi hastanelerinde yapýlmasý için ikna etti ve özel aracýyla çalýþtýðý hastaneye götürdü. Doktor, burada Aydoðdu'yu hemen ameliyata aldý. Ancak Aydoðdu, yürüyerek girdiði hastanede hayatýný kaybetti. Doktorun ameliyatta ihmali olduðunu iddia eden aile ise þikayetçi oldu.

"Arkamýzdan sivil aracýyla geldi"

Yaþananlarla ilgili ÝHA muhabirine açýklamalarda bulunan abla Songül Yýldýrým, kardeþinin hastaneye geniz eti þikayetiyle gittiðini söyledi. Burada doktorun geniz etinin yanýnda bademcik ameliyatýnýn da yapýlmasý gerektiðini kendilerine söylediðini belirten Yýldýrým, "Kardeþimle karar verdik ve 26 Aralýk'ta ameliyata alýndý. Ameliyattan sonra 'iyi, her þey normal gitti' dediler. Bir süre sonra kanamalar oldu ve hastanede lazerle yakýlarak durduruldu. Taburcu olduktan sonra 5. kanamada artýk ambulans çaðýrdýk. Tabii bu süreçte doktoruyla görüþmüþtük. Ambulans daha evdeyken üniversiteye deðil de kendi hastanelerine getirmelerini söylüyordu. Ancak ambulanstaki saðlýkçýlar, yoðun kanamasý olduðu için tam teþekküllü bir hastaneye götürmeleri gerektiðini söyleyerek, üniversite hastanesine götürdü. O da hemen arkamýzdan kendi sivil aracýyla geldi. Orada kardeþime baktý ve 'kanama durmuþ' diyerek kendi çalýþtýðý hastaneye götürmeyi istedi. Bizi ikna ederek kardeþimi kendi sivil aracýyla hastaneye götürdü" dedi.

"Hastaneye girdiðinde kardeþim kendindeydi, bilinci yerindeydi"

Kardeþinin doktorla yürüyerek hastaneye girdiðini belirten Yýldýrým, "Bilinci yerindeydi, konuþuyordu. Zaten üniversite hastanesinde ayaða kalktý. Böyle olunca kendi aracýyla özel hastaneye götürdü. Kardeþim üniversite hastanesinde kalsaydý kesinlikle kurtulacaktý. Çünkü kan takviyesi yapýlacaktý, müdahale edilecekti. Özel hastanede hiçbir imkan yokken, o hastaneye neden götürüyor? Burada doktorun büyük bir ihmali var. Ameliyatta ihmali olduðunu düþünüyoruz. Hadi ameliyatta yanlýþ bir þey yaptý, kardeþimi üniversite hastanesinden almasa yine kurtulacaktý. Çok yoðun kanamasý olduðu halde hiçbir þekilde kan takviyesi yapýlmadý" diye konuþtu.

Doktorla ilgili hukuki süreç baþlattýklarýný vurgulayan Yýldýrým, "Bizim canýmýz yandý, baþka kimsenin canýnýn yanmasýný istemiyoruz. Bu doktorla ilgili ne gerekiyorsa yapacaðýz. Ýnþallah gereken cezayý alýr" ifadelerini kullandý.

"Özellikle hastaneye götürülme sürecinde doktorun büyük ihmali olduðunu düþünüyoruz"

Ailenin avukatý Burak Balcý ise doktorun ihmali þüphesiyle suç duyurusunda bulunduklarýný kaydederek, "Özellikle hastaneye götürülme sürecinde doktorun büyük bir ihmali olduðunu düþünüyoruz. Özel aracýyla gelip üniversite hastanesinden rahmetliyi almasýyla ilgili görüntüleri talep ettik. Otopsi zaten yapýldý. Otopsinin ilk raporu çýktý ve ayrýntýlý raporun çýkmasýný bekliyoruz. Ýlk otopside boðazda gazlý bez kaldýðýna dahil bulgular söz konusu. Tam ölüm sebebi ise ayrýntýlý raporda belli olacak. Ailenin doktordan herhangi bir maddi veya manevi talebi yok. Sadece bu sorunun bir daha yaþanmamasýný istiyor. Çünkü bu doktorla ilgili bir takým þikayetler de mevcut. Bu problemlerin bir daha yaþanmamasý için yasal süreci takip ediyoruz" þeklinde konuþtu.

Doktor iddialara cevap verdi

Öte yandan, ihmali olduðu ileri sürülen doktor C.B. ise, telefonda görüþtüðü ÝHA muhabirine, otopsi raporu çýktýðýnda her þeyin çok daha net ortaya çýkacaðýný belirterek, hastasýný özel aracýyla üniversite hastanesinden almasýnýn gerekçesini þöyle açýkladý:

"Ben hastamý sahiplenirim. Baktým orada 1 aylýk bir kulak burun boðaz hekimi var. Orada bir þey olacak olursa doktoru arayacak. Doktor kalkacak, üstünü giyinecek, gelecek ve hastaya müdahale edecek. Hastayý insan gibi sahiplendim. Baþkasý olsa diyebilir ki, 'hasta benden gitmiþ ne olursa olsun' derdi. Ben bunu demiyorum, yani bir insan olduðu için demiyorum."

Diðer yandan Mersin Ýl Saðlýk Müdürlüðünce de þikayetlerin incelenmesi için Akdeniz Ýlçe Saðlýk Müdürlüðünden bir uzman hekimin görevlendirildiði, konuyla ilgili soruþturma baþlatýldýðý öðrenildi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.