sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Boy boy mesajlarý ifþa olmuþtu! Öðrencisine cinsel içerikli mesajlar atan öðretmenin cezasý belli

  •  26 Eylül 2024 Perþembe 12:29

Konya’da bir lisede coðrafya öðretmenliði yapan 55 yaþýndaki M.K., iddiaya göre 15 yaþýndaki öðrencisi B.D.’ye ’Sevgilim’, ’Karýcýðým’ diyerek cinsel içerikli mesajlar atan öðretmen 10 yýl 3 ay hapis cezasýna çarptýrýldý.

Ýðrenç olay Konya'nýn Selçuklu Ýlçesi'ndeki bir lisede yaþandý. 10. sýnýf öðrencisi olan 15 yaþýndaki B.D., geçtiðimiz nisan ayýnda ailesine, coðrafya öðretmeni M.K'nin (55) kendisine, WhatsApp ve Instagram üzerinden cinsel içerikli mesajlar gönderdiðini anlattý. Genç kýz ayrýca öðretmeninin kendisini eve býrakýrken öpmeye çalýþtýðýný, okulda da fiziki tacizde bulunduðunu açýkladý. Aile suç duyurusunda bulunmasý üzerine gözaltýna alýnan M.K. tutuklandý.

TACÝZ MESAJLARI ORTAYA ÇIKTI

Konya Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan açýlan ve 16. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada M.K., hakkýndaki iddialarý reddetse de liseli kýza attýðý mesajlar yaptýklarýný ele verdi. Mahkeme indirim uygulamadýðý M.K'yý 'Sarkýntýlýk yapmak suretiyle çocuðun cinsel istismarý' suçundan 7 yýl 6 ay, 'Cinsel taciz' suçundan da 2 yýl 9 ay 22 gün hapis cezasý olmak üzere toplam 10 yýl 3 ay 22 gün hapis cezasýna çarptýrdý.

"YANIMDAN GEÇERKEN KALÇAMI SIKTI"

Gerekçeli kararda M. K.'nýn genç kýza attýðý mesajlarda 'Karýcýðým', 'Sevgilim' gibi kelimeler kullandýðýna da yer verildi. Lise öðrencisi B.D., mahkemedeki ifadesinde yaþadýðý iðrenç tacizi anlattý. B.D., "Öðretmenlerin çýktýðý merdivenleri kamera görmüyor. Arkadaþlarým çýktýðý benim geride kaldýðým bir zaman, sanýk yanýmdan geçerken kalçamý sýktý. Okuldaki erkek arkadaþlarýmý kýskanýyordu. 'Git istersen yanýna otur, elini tut, sevgili misiniz?' diye öðretmen tutumuna yakýþmayan kýskanç tavýrlara giriyordu'' ifadelerini kullandý.

"BANA ÝFTÝRA ATILMAKTADIR"

Tutuklu sanýk öðretmen M.K. ise savunmasýnda, "Bana iftira atýlmaktadýr. Ben iddianamede belirtilen suçlamalarý kabul etmiyorum" savunmasý yaptý.

 

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Sýfýr araç alacaklar dikkat! Vergide e-Tebligat zorunluluðu getirildi
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.