sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CHP’den istifa edecek mi? Gündeme bomba gibi düþen iddia Mansur Yavaþ açýkça soruldu

  •  26 Eylül 2024 Perþembe 11:48

Ankara Büyükþehir Belediyesi Baþkaný Mansur Yavaþ, cumhurbaþkaný adayý gösterilmediði takdirde CHP’den istifa edeceðine yönelik iddialara yanýt verdi. Yavaþ, "Yerimizdeyiz. Ýstifa gibi bir düþüncem yok, olur mu öyle þey" dedi. Cumhurbaþkaný adaylýðý tartýþmalarýna iliþkin de konuþan Yavaþ, "Çok rahatsýzým. Ben tek kelime etmiyorum bu konuda" ifadelerini kullandý.

Ankara Büyükþehir Belediye Baþkaný Mansur Yavaþ, CHP'den istifa edecek iddialarýyla 'CHP'nin cumhurbaþkaný adayý' tartýþmalarýna yönelik Sözcü'den Aytunç Erkin'e yeni açýklamalarda bulundu.

 

"ÝSTÝFA GÝBÝ BÝR DÜÞÜNCEM YOK"

CHP'den cumhurbaþkaný adayý gösterilmediði takdirde istifa edeceði iddialarýna yanýt veren Yavaþ, "Herkes her þeyi deneyecek. Ýçeriden dýþarýdan yapacaklar. Siyaseti yapanlar kendince oyun kurabilir ama biz bu oyunlara gelecek halimiz yok. Yerimizdeyiz. Ýstifa gibi bir düþüncem yok, olur mu öyle þey. Hayýr. Bize halk görev verdi, partimiz aday gösterdi, benim görevim Türkiye'ye örnek olacak en güzel çalýþmalarý yapmak. Bunlar ülkeyi iyi yönetir dedirtmek. Benim amacým bu. Ki onlar oy versinler" ifadelerine yer verdi.

 

ADAYLI TARTIÞMALARI

Cumhurbaþkaný adayý tartýþmalarýnda ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu ile karþýlaþtýrýlan Yavaþ, konuya iliþkin olarak da "Bu tartýþmalarla ilgili çok rahatsýzým. Biz öncelikle kendi belediyemize kendi yapacaðýmýz iþlere odaklanmalýyýz. Bu tartýþmalardan rahatsýz olmamýn diðer nedeni de þu: Gündemi biz iþgal ediyoruz. Halbuki gündem emekli olmalý, aç insanlar olmalý, eðitimde yaþanan sorunlar olmalý. Bunlar konuþulmuyor. Bu tartýþmalarýn hepsinin önüne geçiyor. Televizyonda konuþulacak konu halkýn yaþadýðý maðduriyetler olmasý lazým. Bunlarýn önüne geçmeye hakkýmýz yok. Ben tek kelime etmiyorum bu konuda" ifadelerini kullandý.

 

"KÝM ÖLE KÝM KALA"

Zamaný gelince bu meselelerin konuþulacaðýný belirten Yavaþ, "Kim öle kim kala. Gerçekten durum bu. O günlere eriþecek miyiz? Bakalým Türkiye ne olacak? Ne krizler yaþayacak? Düzelecek mi? Biz belediye baþkanýyýz ve belediyeyi idare edeceðiz. Partidekiler de muhalefetlerini yapacaklar, daha iyi önerilerde bulunacaklar. Onlarýn görevi o. Halkýn gündemini, sýkýntýlarýný kamuoyunun önüne taþýyacaklar. Bizim bunu yapmaya hakkýmýz yok. Bunu yapan kötülük yapar ülkeye" þeklinde konuþtu.

 

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Trafik Park, hem çocuklarýn hem de velilerin gözdesi oldu
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.