sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde

  •  26 Eylül 2024 Perþembe 08:39

Çalýþmaya devam eden emeklilerden genel saðlýk sigortasý primi alýnmasý gündemde. Orta Vadeli Program çerçevesinde sosyal güvenlik sisteminin güçlendirilmesine yönelik planlanan adýmlar arasýnda bu düzenleme de bulunuyor.

Ekonomi bürokrasisi, Orta Vadeli Program hedefleri doðrultusunda sosyal güvenlik sisteminde denge saðlamak amacýyla yeni düzenlemeler üzerinde çalýþýyor.

MEVCUT SÝSTEMDE YÜZDE 12,5 PRÝM KESÝLÝYOR

Mevcut sistemde, çalýþanlardan genel saðlýk sigortasý için yüzde 12,5 oranýnda prim kesilmekteyken bu kesintinin yüzde 7,5'i iþveren tarafýndan, yüzde 5'i ise çalýþan tarafýndan karþýlanýyor. Emeklilik sonrasý çalýþmaya devam eden bireyler ise genel saðlýk sigortasý priminden muaf olup, yalnýzca sosyal güvenlik destek primi ödüyor.

YAÞ SINIRI NE OLACAK?

Gündemdeki önemli konulardan biri, çalýþan emeklilerin genel saðlýk sigortasý primi ödeyip ödemeyecekleri. Bu primin, emekli maaþýndan mý yoksa çalýþtýklarý iþ yerinden aldýklarý ücret üzerinden mi kesileceði konusunda henüz bir görüþ birliði saðlanamadý. Ayrýca, yaþ sýnýrý üzerinde de çalýþmalar yürütülmekte olup, genel saðlýk sigortasý kesintisinin 55-60 yaþ aralýðýnda uygulanabileceði iddia ediliyor.

Çalýþmalar tamamlandýktan sonra, ilgili düzenlemenin Meclis'ten geçmesi gerekecek. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de yaklaþýk 2 milyon emekli aktif olarak çalýþýyor.

 

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Sýfýr araç alacaklar dikkat! Vergide e-Tebligat zorunluluðu getirildi
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.