sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Kulisleri hareketlendiren iddia: Siyasi yasak gelirse CHP Ýmamoðlu’nu cumhurbaþkaný adayý yapacak

  •  24 Eylül 2024 Salý 10:29

ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu’nun, YSK üyelerine "ahmak" dediði iddiasýyla açýlan davada, Ýstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafýndan 2 yýl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yýl süreyle siyasi yasak cezasý verilmiþti. Gözler Ýstinaf Mahkemesi’nden çýkacak karara çevrilirken siyasi yasak getirilmesi halinde CHP’nin cumhurbaþkaný adayý olarak Ekrem Ýmamoðlu’nu açýklayacaðý öne sürüldü.

Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "ahmak" dediði iddiasýyla açýlan davada, Ýstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafýndan 2 yýl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yýl süreyle siyasi yasak cezasý verildi.

 

CANLI YAYINDA BOMBA ÝDDÝA

Gazeteci Altan Sancar, SÖZCÜ TV'de katýldýðý canlý yayýnda Ýstinaf Mahkemesi'nden gelecek olasý bir 'siyasi yasak' kararý sonrasýnda CHP'nin cumhurbaþkaný adayý olarak ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu'nu açýklayacaðýný öne sürdü.

 

"TEYÝDÝNÝ ALDIÐIM BÝR BÝLGÝDÝR"

Sancar, þu ifadeleri kullandý; "Ben size çok iddialý bir bilgi vereyim. Yayýn arasýnda da görüþüp, teyidini aldýðým da bir bilgidir. CHP yönetimi, olur da Ýstinaf'tan ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu'nun cezasý onaylanacak þekilde bir karar çýkarsa Ýmamoðlu'nun adaylýðýna açýklamaya çok yakýn.

 

"YASAK ÇIKARSA BUGÜNDEN ÝTÝBAREN ÝLAN EDÝLÝR"

Bu çok net olarak bir tavýr. Ýstinaf'tan böyle bir karar çýkarsa Ýmamoðlu'nun cumhurbaþkaný adaylýðý kamuoyuna bugünden itibaren ilan edilir. Bu görüþ, parti içerisinde þu an için ciddi bir görüþ haline gelmiþtir."

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Trafik Park, hem çocuklarýn hem de velilerin gözdesi oldu
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.