sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

OKULLARA 30 BÝN TEMÝZLÝK GÖREVLÝSÝ ATAMASI YAPILACAK

  •  21 Eylül 2024 Cumartesi 11:08

Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin yaptýðý açýklamada pazartesi günü okullara Çalýþma Bakanlýðý’nýn 30 bin ilave temizlik personeli istihdam hakký tanýyacaðýný ifade ederken ’’Gelecek hafta sorunlar çözülecek’’ dedi.

Yeni eðitim öðretim yýlýnýn baþlamasýyla okullarýn temizlik sorunu tartýþýlmaya baþlanmýþtý. Temizlik personeli eksikliði nedeniyle okul yönetimleri, velilerden eleman istihdam etmek için maddi destek talep etmeye baþladý. Bazý okullarda ise veliler dönüþümlü olarak sýnýflarý temizlemeye baþladý. Okullarda yaþanan bu krizin ardýndan gözlerin çevrildiði Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, önümüzdeki haftadan sorunlarýn ortadan kalkacaðýný duyurdu.

 

BAKAN TEKÝN: 30 BÝN PERSONEL ALINACAK

Bakan Tekin, konuk olduðu CNN Türk canlý yayýnýnda "Taþeronlar kadroya geçtikten sonra sorun baþladý. 120 bin personel yarý zamanlý görevlendirildi. Bu projeye iþ gücü uyum projesine baþvuru çok sýnýrlý kaldý. 120 bin istihdam alaný oluþturulmasýna raðmen yüzde 25'i anca doldurulabildi. Bu talep eksikliklerinden dolayý okullarýmýzda böyle bir sýkýntý ortaya çýktý. Pazartesi itibarýyla Çarþamba günü 30 bin temizlik personeli alýnacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceðiz" ifadelerini kullandý.

 

Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin'in açýklamasý þu þekilde;

''Okul müdürlerinin kayýt hakký olan öðrenciyi kaydetmeme gibi bir durum yok. Lütfen okul müdürlerimizi, öðretmenlerimizi zan altýnda býrakmasýnlar. Kayýt parasý ile alakalý eðer bir talep varsa, velilerimiz Ýl Milli Eðitim Müdürlüklerine baþvursunlar. Biz de gereðini yaparýz.'

 

OKULLARDAKÝ GÜVENLÝK SORUNU

Güvenlik konusunu biz Ýçiþleri Bakanlýðý'yla birlikte yürütüyoruz. Okullardaki risk durumlarýna göre valilikler üzerinden yürütüyoruz. Her bir okul risk grubu itibarýyla 65 bin okul tasnif edilmiþ durumda. MEB olarak güvenlik bizim alanýmýz deðil. Biz riskleri valiliklerle paylaþýyoruz. Okullarýmýzýn büyük çoðunluðunda güvenlik kamerasý iþlevsel." açýklamasýnda bulundu.

 

OKULLAR DEPREME DAYANIKLI MI?

2002 sonrasýnda derslikler deprem mevzuatýna uygun inþa edildi. Yýkýlanlar 2002 öncesinden. 6 þubat depremlerinde 2002'den sonra inþa edilip yýkýlan okul yok düzeyinde. 2002'den önce inþa edilmiþ okullarýn deprem analizini yaptýk. Okullarda güçlendirme ve ya da yap-yýk yöntemiyle yeniledik. 2002 öncesinde yapýlan okullarýn yüzde 80'ini gözden geçirdik. Deprem bölgesinde 11 ilin tamamýnda 9 bin 935 derslik kullanýlamaz hale geldi. Bunlar büyük oranda köy okullarý. Bunlarýn yerine 19 bin 784 derslik planladýk. 6 binin üzerindekiler eðitime baþladý. Geriye kalanlar yýl sonu itibariyle bitmiþ olacak. 2025-2026 eðitim yýlýnda yüzde 10 ilave derslik yapýlacak."

 

Paylaþ :
Ekonomi çevreleri bu geziye odaklandý
ÇOCUKLAR, GÖNÜLLÜLERLE BERABER ORMANLIK ALANDA ÇÖP TOPLADI
TEKNOFEST DRONE ÞAMPÝYONASI MERSÝN’DE BAÞLADI
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.