sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÞEHÝR TÝYATROSU YENÝ SEZONDA 12 ESERÝ SANATSEVERLERLE BULUÞTURACAK

  •  20 Eylül 2024 Cuma 09:13

Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu, yeni sezonda 7’si yeni oyun olmak üzere toplam 12 eseri sanatseverlerle buluþturacak. Geçen sezon 180 temsil ile 42 bin seyirciye ulaþan Þehir Tiyatrosu, 24. Yýl Sanat Sezonunu, ’Eleþtiri Kültürü’ ana temasý ile ekim ayýnda açacak.

Þehir Tiyatrosu sanatçýlarý ve teknik ekip, yeni sanat sezonu öncesi Baþkan Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette konuþan Seçer, Þehir Tiyatrosu oyuncularýna ve teknik kadrosuna verdikleri emeklerden dolayý teþekkür ederek, "Geçtiðimiz 5 yýl Mersin’e çok emeðiniz oldu. Sadece sanat alanýnda deðil, 5 yýl Türkiye’de pandemiden depreme kadar krizlerin yaþandýðý dönemdi. Her dönemde sanatçý kimliðinizi bir tarafa koydunuz, gerçekten bir vatandaþ kimliðiyle, sorumlu insan kimliðiyle belediyemizin çalýþmalarýna katký sundunuz. Bu son derece önemli. Birçok alanda çalýþabilirsiniz ama sanatçý olmak çok farklý bir þeydir. Fakat insanlýðýn erdemine ulaþmak daha da zordur" dedi.

 

"Kongre ve Sergi Sarayý’ný yeniden düzenledik"

Þehir Tiyatrosu ekibinin þartlarýnýn daha da iyi olmasý için çalýþmalarý sürdürdüklerini ifade eden Seçer, "Kongre ve Sergi Sarayý’ný yeniden düzenledik. 11 Ekim’deki prömiyeri orada yapacaðýz. Diðer belediyelerimize ait sahnelerimizi de kullanacaðýz. Tarsus’ta büyük zorluk yaþýyoruz. Bu dönem Tarsus’ta mutlaka bir kültür merkezi yapmak istiyoruz. Anamur’da kültür merkezinin temelini zaten atacaðýz. Onun projesi de, yeri de belli. Ben istiyorum ki kültür ve sanat her yerde kendini göstersin" diye konuþtu. Yeni sezonda oyunlarý izlemeye gideceðini ve insanlarý tiyatro izlemeye teþvik edeceðini belirten Seçer, Büyükþehir Belediyesi hizmet binasýnda yapýmý tamamlanmak üzere olan temsil salonlarýnda çocuk oyunlarýnýn sahnelenip, çocuklarýn belediye binasýna gelmesini önemsediðini kaydetti.

 

"Kültür ve sanata yatýrým yapmayý sürdüreceðiz"

Kültür ve sanata yatýrým yapmayý sürdüreceklerini vurgulayan Seçer, "Bir taraftan belediyemizin görev alanlarý içindeki iþleri yaparken, baþta kültür ve sanat gibi aslýnda belediye baþkanýn vizyonuna baðlý alanlarda da kendimizi göstereceðiz. Her belediye baþkanýn bir dünya görüþü, bir ideolojisi vardýr. Bu doðrultuda kentleri þekillendirir. Ben seküler, Atatürkçü, sosyal demokrat kimliði olan bir belediye baþkanýyým. Doðal olarak da Mersin’in bu normlara uygun, bu normlarýn içerisindeki ilkelere, prensiplere uygun bir kent haline gelmesini saðlamak zorundayým. Bunlardan biri de kültür ve sanattýr" dedi.

 

"Bu sezon 12 eseri Mersinli sanatseverlerle buluþturacaðýz"

Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü Bengi Ýspir Özdülger de sanata ve sanatçýya verdiði önem ve destekten dolayý Seçer’e teþekkür ederek, "Sizin bize açtýðýmýz bu yol ve verdiðiniz destek, bize gösterdiðiniz önderlik, bizim için çok kýymetli. Ve bu bizi gerçekten baþarýdan baþarýya ulaþtýracak" ifadelerini kullandý.


 

Mersin Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Sanatçýsý Ozan Erdönmez ise yeni sanat sezonu hakkýnda bilgilendirme yaptý. Erdönmez, "Geçen dönem çok güzel bir sezon geçirdik. Yaklaþýk 180 temsil vererek 42 bine yakýn seyirciye ulaþtýk. Bu sezon da 24. Yýl Sanat Sezonumuzu gerçekleþtireceðiz. Geçtiðimiz sezonlardaki repertuarlarýmýzdan aldýðýmýz 2 çocuk oyunu, 2 yetiþkin oyunu ve bir de gençlik oyunumuzla birlikte bu sezon toplam 12 eseri Mersinli sanatseverlerle buluþturacaðýz. Ulusal ve uluslararasý platformlarda Mersin’i temsil edeceðiz. Ayrýca dijital platformlarda da yerimizi almak için çalýþmalarýmýzý sürdüreceðiz" dedi.


 

Ziyarette söz alan oyuncular, Baþkan Seçer’i provalarýna davet etti. Kendisine çiçek takdim edilen Seçer, Þehir Tiyatrosu yazýlý tabloyu imzalayarak, vatandaþlarý 11 Ekim’de Kongre ve Sergi Sarayý’nda sahnelenecek ’Kuþ Öpücüðü’ isimli oyunun prömiyerine davet etti.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
120 bin TL’lik telefon nöbeti! Geceden kuyruða girdiler
ÞEHÝR TÝYATROSU YENÝ SEZONDA 12 ESERÝ SANATSEVERLERLE BULUÞTURACAK
HATAYSPOR, BODRUM FK MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.