sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ, MERSÝNLÝLERÝ KÜLTÜR SANATLA BULUÞTURMAYA DEVAM EDÝYOR

  •  14 Eylül 2024 Cumartesi 10:06

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Ankara Ekin Tiyatrosu’nun ’Angara Gazinosu’ adlý oyununa ev sahipliði yaptý. Müzikli Kabare oyunu, Mut, Anamur ve Aydýncýk ilçelerinde sahnelendi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Ankara Ekin Tiyatrosu’nun ’Angara Gazinosu’ adlý oyununa ev sahipliði yaptý. Müzikli Kabare oyunu, Mut, Anamur ve Aydýncýk ilçelerinde sahnelendi.


 

Kentin kültür zenginliðine katký sunan Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin sanata desteði devam ediyor. Birbirinden farklý kültür etkinliklerine ev sahipliði yapan Büyükþehir Belediyesi, Ankara Ekin Tiyatrosu’nun düzenlediði Angara Gazinosu adlý oyunu vatandaþlarla buluþturdu. 25 kiþilik kadrosuyla yola çýkan ekip, oyunlarýný sýrasýyla Mut Çýnaraltý Parký, Anamur Cumhuriyet Meydaný ve Aydýncýk Limaný’nda icra etti. Ankara oyun havalarýndan arabesk ve Türk sanat müziðine kadar pek çok þarkýnýn canlý orkestra eþliðinde icra edildiði, deðiþen toplumsal, siyasal ve kültürel erozyonun eðlence ve müzik sektöründe ortaya çýkardýðý deðiþimin anlatýldýðý oyun, izleyicilerin beðenisine sunuldu.


 

Tiyatronun kurucusu ve sanat yönetmeni Faruk Güvenç, özel tiyatrolarýn ayakta kalabilmesi için belediyelerin katký sunmasýnýn önemli olduðunu ifade etti. Büyükþehir Belediyesinin de böyle bir destek sunarak, oyunlarýný kitlelerle buluþturmasýnýn kendileri açýsýndan bir nefes olduðunu dile getiren Güvenç, "Oyununumuza ilgi çok iyi. Vatandaþlar, bu sýcak yaz akþamýnda eðleniyorlar. Bu güzelliklerin artarak çoðalmasýný istiyoruz" dedi. Oyun hakkýnda da bilgi veren Güvenç, "Oyunumuz, günümüzde eðlence anlayýþýnýn ve eðlence kültünün erozyona uðrayýþýný anlatýyor. Kültürdeki bu erozyonun da insanýmýza yansýtýlmasý aktarýlýyor" diye konuþtu.


 

Meslekte 30 yýlý doldurduðunu belirten oyunculardan Özlem Kalkan da, "Burada olmak çok keyifliydi. Benim için nicelikten ziyade nitelik çok önemli. Burada her espriye, eleþtiriye veya politik taþlamaya doðru yerde doðru tepkiyi veren bir seyirci gördüm. Bu benim için muhteþemdi. Esprileri çok doðru yakaladýlar ve oyunu ilgiyle izlediler" dedi.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
MERSÝN’DE KIRSAL BÖLGELERDE YOL YAPIM ÇALIÞMALARI SÜRÜYOR
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
DERBÝ ÖNCESÝ HATA YAPMADI! GALATASARAY 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.