sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ONLARCA ÝNSANA MEZAR OLAN 600 KONUTLAR, 5 AYDA YENÝDEN ÝNÞA EDÝLDÝ

  •  4 Eylül 2024 Çarþamba 10:10

Hatay’da depremde çok sayýda can kaybýnýn olduðu 600 konutlar, vatandaþlarýn yaptýðý baþvurular çerçevesinde rezerv alana alýnarak 5 aylýk çalýþmayla ve 22 metreyi bulan fore kazýklarla adeta yeniden inþa edildi. Hatay Valisi Mustafa Masatlý, 600 konutlarda yürütülen çalýþmalar hakkýnda bilgi vererek konutlarýn hak sahiplerine Ocak ayý itibariyle verilmesinin planlandýðýný söyledi.
Asrýn felaketinde aðýr hasar alan Hatay’da 25 bin insan vefat etmiþti. Ölümün en fazla olduðu noktalardan olan Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi’nde bulunan 600 Konutlarda da çok sayýda insan vefat etmiþti. Yaþanan yýkým sonrasý ekiplerin hummalý çalýþmalarýyla kýsa sürede enkaz kaldýrýlmýþ ve 600 konutlardan geriye tabelasý kalmýþtý. Görenleri duygulandýran ve site sakinlerini eski günlere götüren tabelanýn bulunduðu bölge vatandaþlarýn talepleri doðrultusunda rezerv alan içerisine alýnmýþ ve 2024 yýlý Mart ayý itibariyle Emlak Konut tarafýndan bölgede çalýþmalar baþlamýþtý. Vali Masatlý’nýn yakýndan takip ettiði gece ve gündüz süren çalýþmalar neticesinde adeta bölgeye 25 blokluk bir site yeniden inþa edildi. Yeniden inþa edilen 600 konutlarýn temelinde 6 metreyi bulan kazýlarýn ardýndan 22 metrelik fore kazýk imalatý gerçekleþtirilirken özel projeyle brüt alaný 122 metre olan konutlar ortaya çýktý. Ýnsanlarýn evlerine hasretle gidip gördüklerinde karþýlaþtýklarý örnek daireyse takdir topluyor. Vali Masatlý, 600 konutlardaki süreç hakkýnda bilgi vererek binalarda yürütülen çalýþmalar hakkýnda bilgi verdi.

“Ýnþallah Ocak ayýna doðru konutlarýmýzý teslim etmiþ olacaðýz”

Konutlarýn Ocak ayý itibariyle verilmesini planladýklarýný ifade eden Vali Masatlý, “6 Þubat depreminde Hatay genelinde özellikle Antakya’da en fazla can kaybý yaþadýðýmýz bölgelerden bir tanesindeyiz. Burasý 600 konutlar olarak bilinen yer, öncelikle vefat eden canlarýmýza Allah’tan rahmet diliyoruz. Depremle beraber biz buradaki enkazý kaldýrdýktan sonra vatandaþlarýmýzdan sitemizi burada istiyoruz müracatý oldu. Bununla beraber Emlak Konut marifetiyle burada inþaatlara baþlamýþ olduk. Burada þuan itibariyle 25 tane bloðumuzun inþaatý devam ediyor. Ýnþallah Ocak ayýna doðru konutlarýmýzý teslim etmiþ olacaðýz. Buradaki projemiz özel bir projedir. Brüt alan 122 metre, net alan da 109 metre þeklindedir” dedi.

“Kazý yapýldýktan sonra 18 ile 22 metre arasýnda deðiþen fore kazýk imalatlarý gerçekleþtiriliyor”

Ýnþaatlarýn yapýmý esnasýnda geçmiþte yaþananlardan ders çýkardýkýlarýný ifade eden Vali Masatlý, “Ýnþaatlar yapýlýrken bizler daha önceki olmuþ olan her þeyden ders çýkarýyoruz. Burada ve diðer bütün inþaatlarýmýzda da öncelikli olarak 5 buçuk ile 6 buçuk metre arasýnda kazý yapýlýyor. Kazý yapýldýktan sonra 18 ile 22 metre arasýnda deðiþen fore kazýk imalatlarý gerçekleþtiriliyor. Fore kazýk imalatlarýnýn ardýndan takribi 1 metreye yakýnda mühendislik dolgusu yapýlýyor. Onun üzerine radya temel olarak inþaatýmýzý yükseltiyoruz.

Ýnþaatýmýzý yükseltirken de tünel kalýp sistemi uygulanýyor. Þuan itibariyle inþaat tekniði olarak en son teknik kullanýlýyor. Vatandaþlarýmýzýn endiþe etmeden bundan sonra huzurlu ve güvenli bir þekilde yaþamasý için her türlü tedbir ve güvenlik önlemi de alýnmýþ oluyor. Ýnþallah bu konutlarýmýzý hak sahibi olan vatandaþlarýmýza teslim edeceðiz. Burada huzurlu, mutlu ve eskisinden daha güvenle yaþamalarýna da vesile olacaðýz. Burada yaklaþýk 5 aydýr çalýþmalar yürütülüyor” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
Düðünde gelin ve damada beþi bir yerde altýn yerine beþi bir yerde sebze tohumu takýldý
BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ, MERSÝNLÝLERÝ KÜLTÜR SANATLA BULUÞTURMAYA DEVAM EDÝYOR
Halat üzerinde 15 Temmuz Köprüsü’nü geçen atleti vatandaþlar ilgiyle izledi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.