sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CUMHURBAÞKANI ADAYI OLACAK MI? AÇIK AÇIK SÖYELDÝ!

  •  4 Eylül 2024 Çarþamba 09:04

Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu, 'Bir sonraki Cumhurbaþkanlýðý seçiminde CHP'nin adayý olacak mýsýnýz?' sorusuna, "Çok net söylüyorum; Ekrem Ýmamoðlu millet nerede isterse orada olacak" þeklinde yanýt verdi.
ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu, katýldýðý televizyon programýnda bir sonraki Cumhurbaþkanlýðý seçimlerine iliþkin çarpýcý açýklamalarda bulundu. Ýmamoðlu programda, CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in bir sonraki seçimde Cumhurbaþkaný adaylýðýna iliþkin 'Ben CHP'yi iktidara taþýyan bir genel baþkan olarak tarihe geçmek istiyorum' sözlerinin hatýrlatýlmasý üzerine dikkat çeken ifadeler kullandý.

"EKREM ÝMAMOÐLU, MÝLLET NEREDE ÝSTERSE ORADA OLACAK"
Ekrem Ýmamoðlu, kendisiyle ilgili "Cumhurbaþkaný adayý olacak mýsýnýz?" sorusuna þu yanýtý verdi: Bizi birbirimize düþürmeye çalýþanlardan korunmalýyýz. Ya da bizi birbirimize düþürmeye çalýþan o kiþilerin kurduðu sistemlerden korunmalýyýz. Eminim ki hiçbir arkadaþýmýz böylesi bir ortamdan kendisine ikbal arama seviyesizliðine düþmez. Ben çok aðýr bir meselenin içerisinde olduðumuzun farkýndayým. Çok net söylüyorum; Ekrem Ýmamoðlu millet nerede isterse orada olacak.

Ekrem Ýmamoðlu programda Sivas'ta baþlayacak olan kurultayla ve parti içi demokrasi tartýþmalarýyla ilgili þu açýklamalarda bulundu:

"DEÐÝÞÝMÝN BAÞLANGICI 5 KASIM'DI"
Bugün Genel Baþkanýmýz Sayýn Özgür Özel'in ve bütün CHP'li dostlarýmýzýn, yol arkadaþlarýmýzýn böylesi önemli bir dönemde Cumhuriyet'in ikinci yüzyýlýnda, tüzük kurultayýnýn yapýlmasý noktasýnda Sivas'ý tercih etmelerini elbette çok kýymetli buluyorum. Umuyorum birlik beraberlik ruhunu, siyasetin bir araç olduðunu, siyasi partilerin bir hizmet alaný, hizmet yeri, hizmet için bir araç olduðunu unutmadan, kutsallýðýn bu milletin birliðinin, beraberliðinin simgesi olan bayraðýnýn, devletinin, vatanýnýn, birlik ve beraberlik olduðunu hissederek bir süreci baþlatýrýz. Umuyorum hafta sonu tüzük sürecinde en nitelikli bir þekilde o deðiþim ruhunu taþýyan ve bu iþin ne 5 Kasým'da yapýlan kurultayýn deðiþim günü olduðu, ne bugün olduðunu, aslýnda deðiþimin sürdüðünü, baþlangýcýnýn kasýmda yapýlan kurultay olduðunu ama bu iþin sürdüðünü hissederek inþallah birlikte tüzük kurultayýný gerçekleþtireceðiz.

PARTÝ ÝÇÝ DEMOKRASÝ NE KADAR ÝÞLEYECEK?
Bu bir tüzük kurultayýdýr. Kesinlikle devrimci ruhlu olacaktýr, kesinlikle iyileþtirici olacak, kesinlikle birleþtirici olacak, kesinlikle kapsayýcý olacak çünkü biz zemini büyütmek zorundayýz. Biz CHP'nin zeminini büyütmek zorundayýz. Kapsayýcý bir siyaset alanýna oturtmak zorundayýz. Hiç bir koltuðun sahibi olmadýðýmýzý, emanetçi olduðumuzu, milletin temsilcisi olduðumuzu ayný zamanda parti üyelerinin de temsilcisi olduðumuzu, ayný anda bütün marifetleri kendinde gören inþalar olmamamýz gerektiðini kibirden arýnmýþ olmamýz gerektiðini, bu ülkenin tek kiþilik aklýndan, tek kiþinin 'her þeye ben karar veririm' anlayýþýndan kurtulmak zorunda olduðunu, ne yazýk ki doðmadan ölen bir sistemin ve ülkenin baþýna büyük belalar açan bir sistemin, tarihin en belirsiz ekonomik sorununu yaþatan bir sistemin biran önce milletin baþýndan def edilmesi gerektiðini bilerek ve isteyerek hareket etmesi gerekir bütün Cumhuriyet Halk Partililerin.

"TARÝHÝ BÝR MÝSYONA SAHÝBÝZ"
Ben bu bilinçle hareket ediyorum ve diyorum ki; 'Geçmiþte farklý reflekslerimiz olabilir, geçmiþte farklý genetik kodlarýmýzýn bizi bazý sýkýntýlara soktuðu anlarý yaþamýþ olabiliriz ama deðerli yol arkadaþlarým bu dönem baþka bir dönem. lütfen bütün tavýr ve davranýþlarýnýzý gözden geçirin. Tavýr ve davranýþlarýnýza bundan önce 10 dikkat ediyorsanýz bundan sonra bin dikkat edin' diye yol arkadaþlarýmý muhtelif toplantýlarda uyarýyorum. 'Tarihi bir misyona sahibiz' diyorum ülkemizin cumhuriyetimizin ikinci yüzyýlýna koþar adým girebilmesi için vakit kaybetmemesi için, geçmiþ yüzyýlýn hatalarýndan, yanlýþlardan attýðý kötü adýmlarýndan kurtulmasý, sýyrýlmasý, kalýcý bir demokratik yapýya kavuþmasý için bize ihtiyacý var ben kendimi öyle tanýmlýyorum. O bakýmdan bu süreç de iþte o kuvvetli adýmlarýn bir parçasý. bu ruhla biz orada olacaðýz.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
Düðünde gelin ve damada beþi bir yerde altýn yerine beþi bir yerde sebze tohumu takýldý
BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ, MERSÝNLÝLERÝ KÜLTÜR SANATLA BULUÞTURMAYA DEVAM EDÝYOR
Halat üzerinde 15 Temmuz Köprüsü’nü geçen atleti vatandaþlar ilgiyle izledi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.