sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER: "SAHÝL KENTÝ OLMAK, BÝR ÞEHRE ÇOK DAHA FARKLI BÝR KÝMLÝK KATIYOR"

  •  3 Eylül 2024 Salý 08:52

Görev nedeniyle Mersin’i ziyaret eden Fransýz Deniz Kuvvetleri’ne ait Languedoc Firkateyni Komutaný Yarbay Loic Boyer, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’e nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Mersin’e ilk kez geldiklerini ve Tarsus’u gezdiðinden söz eden Yarbay Boyer, “Tarihi çok seviyorum. Onun için öncelikle müzeye, St. Paul Kuyusuna ve St. Paul Kilisesine gittim ve gezdim. Öyle zannediyorum ki Tarsus’un 9 bin yýlý aþkýn bir tarihi var. Çok tesir altýnda kaldým” dedi.

 

Tarsus’un çok tarihi bir þehir olduðundan bahseden Baþkan Seçer de Tarsus tarihi hakkýnda bilgiler verirken, Mersin Limaný’nýn da burada olmasýnýn sebebinin Tarsus’taki bazý tarihi geliþmeler olduðuna deðindi. Tarsus’un yaklaþýk 10 bin yýl önce oluþmasýnýn nedeninin de Berdan Nehri olduðuna deðinen Seçer, “Berdan Nehri çok bereketli bir nehir. Berdan Nehrinin tarihteki Jüstinyen’e kadar önemli kollarýndan bir tanesi gezdiðiniz müzenin altýndan gidiyor” ifadelerini kullandý.

 

 

 

Seçer, seyir amaçlarý hakkýnda bilgi aldý

 

Seyir amaçlarý hakkýnda bilgi almak isteyen Seçer’e yanýt veren Boyer, “Yakýn Doðudaki kritik durumu biliyorsunuz. O yüzden 2 aylýk bir görevle görevlendirildik. Bu arada ikmallerimiz için Mersin Limaný’na uðruyoruz. Tabi bu arada, bizim NATO müttefikimiz Türk Deniz Kuvvetleri ile daha iyi iliþkiler kurmak ve onlarla birlikte ortak tatbikatlar yapabilmek için de fýrsattan istifade ediyoruz” diye konuþtu.

 

 

 

“Sahil kenti olmak, bir þehre çok daha farklý bir kimlik katýyor”

 

Mersin’in de bu bölgedeki geliþmelerden en çabuk etkilenen kýyý kentlerinden biri olduðunu kaydeden Seçer, "Özellikle hem Doðu Akdeniz’deki geliþmeler hem Orta Doðu’daki çatýþmalar ve geliþmeler bizi direkt etkiliyor” dedi. Seçer, “Her þeye raðmen sahil kenti olmak bir kente çok daha farklý bir kimlik katýyor. Daha hareketli ve daha enerjik oluyor. Tabi birçok ülkeyi ve sahil kentlerini geziyorsunuz, sahil kentleri daha dinamik bir toplum oluyor. Özellikle de Akdeniz sahilleri bu þekilde” diye konuþtu.

 

Ziyarette son olarak Baþkan Seçer, Boyer’e Kraliçe Aba büstü hediye ederken, Boyer de Seçer’e Languedoc Gemisinin ambleminin yer aldýðý bir tabak hediye etti.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
120 bin TL’lik telefon nöbeti! Geceden kuyruða girdiler
ÞEHÝR TÝYATROSU YENÝ SEZONDA 12 ESERÝ SANATSEVERLERLE BULUÞTURACAK
HATAYSPOR, BODRUM FK MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.