sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN MUT’TA ÝNCÝR HASADI SÜRÜYOR: BAHÇEDE 80 TL

  •  5 Aðustos 2024 Pazartesi 09:36

Mersin’in Mut ilçesinde sezonda 100 tona yakýn hasat yapýlan incirin kilogramý 80 TL’den alýcý bulmasýyla üretici altýn yýlýný yaþýyor.

Mersin’in Mut ilçesinde sezonda 100 tona yakýn hasat yapýlan incirin kilogramý 80 TL’den alýcý bulmasýyla üretici altýn yýlýný yaþýyor.

 

Türkiye’nin yaþ sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de hasatlar devam ediyor. Özellikle Mut ilçesinde bu dönemde yoðun olarak hasadý yapýlan incir, tüketici tarafýndan yoðun talep görüyor. Talebin devam etmesi nedeniyle ilk hasatta 100 TL olan incir, yoðun dönemine raðmen 80 TL’den bahçeden alýcý buluyor. Gün doðarken hasat edilen ürünler, tüccarlar aracýlýyla Türkiye’nin dört bir yanýna gönderiliyor. Bu sene sezon bitene kadar yaklaþýk 100 ton incirin hasat edilmesi bekleniyor.

 

Bu yýl incir hasadýnýn baþlamasýyla birlikte üreticinin yüzünün güldüðünü belirten Tüccar Mehmet Yýldýz, "Ýncirin ilk hasadý bu yýl 100 lirayla baþladý. Þuan ise 80 liraya alýyoruz. Fiyattan tüccar da memnun müstahsil de memnun" dedi.

 

Bu sene emeklerinin karþýlýðýný fazlasýyla aldýklarýný belirten üreticiler de, geçen yýl fiyatlarýn 20 ila 30 lira arasýnda seyrettiðini bu yýl ise 100 lirayla baþlayýp þu an 80 liradan alýcý bulduðunu söyledi.

 

Ýncir fiyatlarýndan bu yýl çok memnun olduklarýný belirten üretici Bilal Oðuz, “Ýncir hasadýnýn ortalarýna yaklaþmamýza raðmen fiyatý 80 liradan alýcý buluyor. Bu da biz çiftçileri sevindiriyor. Emeðimizin karþýlýðýný fazlasýyla alýyoruz. Ýncirden bu yýl çok güzel para kazanýyoruz”ifadelerini kullandý.

 

2024 yýlý sezonunda iklim þartlarýnýn incir için çok uygun geçtiðini en erken piyasaya incir sunabilecek Mut’tan baþka bir bölge olmadýðýna deðinen Mut Ziraat Odasý Baþkaný Muharrem Yýlmaz, yaklaþýk 10 bin dekar araziye incir fidaný dikildiðini kaydetti.

 

Ýlçede yaklaþýk 10 bin ailenin incirden elde ettikleri gelirle geçimlerini saðladýðýný belirten Yýlmaz, bu yýl 100 bin ton rekolte beklediklerini sözlerine ekledi.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
Düðünde gelin ve damada beþi bir yerde altýn yerine beþi bir yerde sebze tohumu takýldý
BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ, MERSÝNLÝLERÝ KÜLTÜR SANATLA BULUÞTURMAYA DEVAM EDÝYOR
Halat üzerinde 15 Temmuz Köprüsü’nü geçen atleti vatandaþlar ilgiyle izledi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.