sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ADANA, MERSÝN, HATAY VE OSMANÝYE’DE ÝSMAÝLH HENÝYYE’YE TEPKÝ GÖSTERDÝ

  •  1 Aðustos 2024 Perþembe 08:55

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de Hamas Siyasi Büro Baþkaný Ýsmail Heniyye’nin Ýran’ýn baþkenti Tahran’da suikasta uðramasýna tepki gösterildi. Adana’da gýyabi cenaze namazý kýlýndý ve Ýsrail’e tepki gösterildi. Mersin’de camilerde sela okundu ve gýyabi cenaze namazý kýlýndý. Hatay’da cami önünde toplanan grup Ýsrail’e tepki gösterdi. Osmaniye’de ise camide toplanan grup Ýsrail ve ABD’ye tepki gösterdi.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Hamas Siyasi Büro Baþkaný Ýsmail Heniyye'nin Ýran'ýn baþkenti Tahran'da suikasta uðramasýna tepki gösterildi. Adana'da gýyabi cenaze namazý kýlýndý ve Ýsrail'e tepki gösterildi. Mersin'de camilerde sela okundu ve gýyabi cenaze namazý kýlýndý. Hatay'da cami önünde toplanan grup Ýsrail'e tepki gösterdi. Osmaniye'de ise camide toplanan grup Ýsrail ve ABD'ye tepki gösterdi.

 

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, Hamas Siyasi Büro Baþkaný Ýsmail Heniyye'nin Ýran'ýn baþkenti Tahran'da suikasta uðramasýna tepki gösterildi.

Adana'nýn merkez Seyhan ilçesinde, Vali Yavuz Selim Köþger ve Ýl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arýkan'ýn katýlýmýyla düzenlenen programda, bazý sivil toplum kuruluþlarýnýn üyeleri ve vatandaþlar 5 Ocak Meydaný'nda bir araya geldi.

Burada Kur'an-ý Kerim okunmasýnýn ardýndan Hamas lideri Ýsmail Heniyye için gýyabi cenaze namazý kýlýndý.

Duanýn ardýndan gruptakiler, tekbir getirip sloganlar atarak Ýsrail'e tepki gösterdi.

Mersin

Mersin'de Ýsmail Heniyye için camilerde sela okundu.

Akdeniz ilçesinde öðle namazýnýn ardýndan Hamas Siyasi Büro Baþkaný Heniyye için gýyabi cenaze namazý kýlýndý.

Ýl Müftüsü Aydýn Yýðman'ýn kýldýrdýðý namazýn sonrasýnda dua edildi.

Anadolu Gençlik Derneði (AGD) öncülüðünde cami dýþýnda bir araya gelen grup, tekbir getirip Ýsrail aleyhine slogan attý.

Hatay

Hatay'ýn Ýskenderun ilçesinde, ikindi namazýndan sonra AGD öncülüðünde Hamas Siyasi Büro Baþkaný Ýsmail Heniyye için cami önünde toplanan grup, tekbir getirdi, slogan attý.

Grup adýna konuþan dernek üyesi Tarýk Emre Koç, Ýsrail'e tepki gösterdi.

Osmaniye

Osmaniye'de de Hamas Siyasi Büro Baþkaný Heniyye'nin suikasta uðramasý sivil toplum örgütlerince protesto edildi.

Fakýuþaðý Mahallesi'ndeki Sunar Nuri Çomu Camisi'nde ikindi namazý sonrasý toplanan grup, tekbir getirdi, Ýsrail ve ABD aleyhine sloganlar attý.

Grup adýna basýn açýklamasý yapan Memur-Sen Osmaniye Þube Baþkaný Mahmut Kahraman, Ýsmail Heniyye'nin emanetini teslim ederek þehitler kervanýna katýldýðýný söyledi.

Filistin'de yaþanan zulme sessiz kalanlarý lanetlediklerini dile getiren Kahraman, "Kundaklara dolan kanlarýn, torbalarda taþýnan cesetlerin, paramparça edilmiþ bedenlerin, dökülen masum kanýnýn hesabý sorulmayacaksa tüm insanlýða 'yazýklar olsun' diyoruz. Katil Ýsrail'in alçak ve korkakça suikastlarýna arka çýkanlarla, bölgemizi kan gönlü çevirerek Arz-ý Mevut zýrvalýklarýna destek verenlerle, bunlara lobileriyle yardým edenlerle, Gazze kasabý aþaðýlýk Netanyahu'yu ABD meclisinde konuþturanlarla mutlaka mücadele etmemiz gerektiðini bilmemiz gerekiyor." dedi.

Konuþmalarýn ardýndan Ýsmail Heniyye ve Filistin'de katledilenler için dua edildi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
AMELÝYATSIZ KALP TEDAVÝSÝNDE YENÝ DÖNEM
ÖÐRETMENLER TÝYATRO GÖSTERÝSÝNDE YER ALDI
ÇBK MERSÝN, KOÇ GEORGE DÝKEOULAKOS ÝLE ANLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.