sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CHP LÝDERÝ ÖZEL’DEN EYLEM ÇAÐRISI: ZAM ÝSTÝYORSANIZ IÞIKLARI AÇIP KAPATIN

  •  9 Temmuz 2024 Salý 17:14

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantýsý’nda gündeme iliþkin açýklamalarda bulundu. Tüm Türkiye’ye ýþýk açma kapama çaðrýsý yapan Özel, "Asgari ücrete zam istiyorsanýz, asgari ücret artsýn istiyorsanýz bu akþam saat 9’da baþlýyoruz.

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantýsý'nda gündeme iliþkin açýklamalarda bulundu. Tüm Türkiye'ye ýþýk açma kapama çaðrýsý yapan Özel, "Asgari ücrete zam istiyorsanýz, asgari ücret artsýn istiyorsanýz bu akþam saat 9'da baþlýyoruz. Iþýklarý yakýn, ýþýklarý kapatýn. Iþýklar uzaydan görülecek. Kendinizi gösterin, zam isteyenler ayaða kalksýn. Zammý söke söke alacaðýz" dedi.

 

Partisinin grup toplantýsýnda açýklamalarda bulunan CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in bir numaralý gündem maddesi ekonomiydi. Hükümete yönelik eleþtirilerde bulunan Özel, vatandaþlara eylem çaðrýsýnda bulundu.

"ZAM ÝSTEYENLER AYAÐA KALKSIN"

Asgari ücrete zam ve emekli maaþlarýnda düzenleme yapýlmamasýna tepki gösteren Özel, "Asgari ücrete zam istiyorsanýz, asgari ücret artsýn istiyorsanýz bu akþam saat 9'da baþlýyoruz. Iþýklarý yakýn, ýþýklarý kapatýn. Iþýklar uzaydan görülecek. Kendinizi gösterin, zam isteyenler ayaða kalksýn. Zammý söke söke alacaðýz" ifadelerini kullandý.

ERKEN SEÇÝM TARTIÞMALARI

Erken seçimle ile ilgili mesaj veren Özel, "Gelecek seçimlerde CHP'ye, Türkiye Ýttifaký'na oy verdiðinizde cebinizdeki paranýn 10 kat deðerli olduðunu göreceksiniz. Bugünkü maaþý alýp 4 liraya mazot kullandýðýnýz düþüneceksiniz.Bugünkü maaþla elektrik faturasýnýn 500 lira deðil 50 lira geleceðini düþüneceksiniz. Milli gelir artýþý bu demektir. Hele hele bunu eþit paylaþmak bu demektir. Ýlk seçimlerden sonra, ne kadar kaçabilirler bilmiyorum, çünkü vatandaþ seçim istediðini her geçen gün daha yüksek sesle söylüyor. Yapýlacak ilk genel seçimlerde partimiz iktidar olacak, Türkiye zenginleþecek, herkes rahatlayacak" ifadelerini kullandý.

ERDOÐAN'A 'UÇAK' YANITI

Erdoðan'ýn açýklamalarýna yanýt veren Özel, "20 Temmuz'da Kýbrýs'ta olacaðýz. Sayýn Erdoðan yine uçakta bize yönelik açýklama yapmýþ, 'Biz çaðýrdýk onlar gelmedi' diye. Biz kendi uçaðýmýzla gidiyoruz. Erdoðan'ýn kafasý karýþmýþ olabilir ama Ajet ve THY filosundaki tüm uçaklar CHP'nin uçaklarýdýr" cevabýný verdi.

KADININ SOYADI DÜZENLEMESÝ

Kadýnýn soyadý ile ilgili düzenleme hakkýnda deðerlendirmelerde bulunan Özel, "Meclis'te bugünlerde torba yasada kadýnýn soyadý ile ilgili bir düzenleme var. Kadýnlarýn bir anayasal bir kazanýmýný tekrar ellerinden almaya çalýþýyorlar. Kadýnýn soyadýna karýþacaksýnýz devlet olarak! Sana ne! Kadýnlar kararlarýný kendileri verirler! Kadýnýn ne yiyeceðine, ne içeceðine, ne giyeceðine, ne zaman nerede dolaþacaðýna, hangi soyadý kullanacaðýna sadece kadýnlar karar verir" diye konuþtu.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.