sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SHP, 14 YIL SONRA YENÝDEN KURULDU! TÜM GÖZLER KILIÇDAROÐLU’NUN ÜZERÝNDE

  •  8 Temmuz 2024 Pazartesi 17:13

Sosyal Demokrat Halkçý Parti’nin 14 yýllýk aranýn ardýndan yeniden siyaset sahnesine dönmesi gündeme bomba gibi düþtü. Yargýtay Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’nýn resmi internet sitesinde yayýnlan karar sonrasý herkes "Arkasýnda Kýlýçdaroðlu mu var?" sorusunu sormaya baþladý.

Sosyal Demokrat Halkçý Parti'nin 14 yýllýk aranýn ardýndan yeniden siyaset sahnesine dönmesi gündeme bomba gibi düþtü. Yargýtay Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'nýn resmi internet sitesinde yayýnlan karar sonrasý herkes "Arkasýnda Kýlýçdaroðlu mu var?" sorusunu sormaya baþladý.

 

2010 yýlýnda Eþitlik ve Demokrasi Partisi ile birleþerek varlýðý sona eren Sosyal Demokrat Halkçý Parti (SHP), 14 yýllýk aranýn ardýndan yeniden siyaset sahnesine döndü. SHP'nin yeniden kurulmasýyla birlikte gözler her fýrsatta aktif siyasete devam etmek istediðini ifade eden Kemal Kýlýçdaroðlu'na çevrildi.

 

ADRESÝNÝ DE BÝLDÝRDÝLER

Yargýtay Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'nýn resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre parti, 28 Haziran 2024 tarihiyle itibarýyla yeniden kuruldu. Yeni kurulan SHP'nin adresi, Yargýtay'a "Meþrutiyet Mahallesi, Karanfil Sokak, Çankaya, Ankara" olarak bildirildi.

ÜÇÜNCÜ KEZ KURULDU

SHP, 1995'te Murat Karayalçýn'ýn liderliðinde kurumsal kimliðini feshedip CHP'ye katýlmýþtý. 2002'de Karayalçýn, partiyi tekrar kurup CHP'de Deniz Baykal muhaliflerini bir araya getirmiþti. Karayalçýn, SHP'den ayrýlýp CHP'den 2009'da Ankara Büyükþehir adayý olmuþ ve genel baþkanlýk görevini Hüseyin Ergün devralmýþtý. Ergün, partiyi 2010'da Eþitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) birleþtirmiþti. SHP, böylece üçüncü kez kurulmuþ oldu.

KARAYALÇIN "DOÐRU BULMAM" DEMÝÞTÝ

Mayýs 2023 seçimleri sonrasýnda CHP'de yaþanan deðiþim tartýþmalarý, SHP'nin yeniden kurulacaðý iddiasýný gündeme getirmiþti. Eski SHP Genel Baþkaný Murat Karayalçýn ise konuyla ilgili olarak, "Son Genel Baþkan olarak SHP'nin yeniden açýlmasýný düþünenler varsa, bunun yanýnda olmam ve doðru bulmam" demiþti.

TÜM GÖZLER KILIÇDAROÐLU'NA ÇEVRÝLDÝ

SHP'nin 14 yýl sonra yeniden kurulmasý sonrasý gözler eski CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'na çevrildi. Her fýrsatta hükümete yönelik eleþtiriler yönelten ve aktif siyasete devam etmek istediðini ifade eden Kýlýçdaroðlu'nun SHP'nin kuruluþuyla ilgisinin hangi seviyede olduðu ise henüz bilinmiyor.

Paylaþ :
ÝÞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAHMÝNLERÝ VAR!
ÝSTANBUL’DA, AFRÝKA’YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER!
3O YILDIR TOPLADIÐI YAKLAÞIK 200 YILLIK EÞYALARI BAHÇESÝNDE SERGÝLÝYOR
BERKE DÝKÝÞÇÝOÐLU, TÜRKÝYE KAYKAY ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.