sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

EMEKLÝLER HÝÇ ZAM ALMAYABÝLÝR!

  •  4 Temmuz 2024 Perþembe 08:31

Enflasyon rakamlarýnýn açýklanmasýyla birlikte memur ve emeklilerin alacaðý zam oraný da belli oldu. 6 aylýk enflasyon rakamlarýna göre iþçi ve Bað-Kur emeklileri yüzde 24,73, memur emeklileri yüzde 19,31 zam alacak. Ancak kök maaþlarý 10 bin liranýn altýnda olan iþçi ve Bað-Kur emeklilerinin aylýklarý Hazine tarafýndan 10 bin liraya tamamlanýyor.

Enflasyon rakamlarýnýn açýklanmasýyla birlikte memur ve emeklilerin alacaðý zam oraný da belli oldu. 6 aylýk enflasyon rakamlarýna göre iþçi ve Bað-Kur emeklileri yüzde 24,73, memur emeklileri yüzde 19,31 zam alacak. Ancak kök maaþlarý 10 bin liranýn altýnda olan iþçi ve Bað-Kur emeklilerinin aylýklarý Hazine tarafýndan 10 bin liraya tamamlanýyor. Emekli aylýklarý artýþý tamamlanan aylýða deðil kök aylýða yapýldýðý için yaklaþýk 3,6 milyon emekli resmi enflasyondan bile düþük oranda zam alacak.

 

Türkiye Ýstatistik Kurumu, Haziran enflasyonunu 1,64, 6 aylýk enflasyonu 24,73 yýllýk enflasyonu ise 71,60 olarak duyurdu. Bu veriler ýþýðýnda SSK ve Bað-Kur emeklileri yüzde 24,73 zamma hak kazandý. Memur ve memur emeklilerin toplam zam oraný da yüzde 19,31 oldu.

EMEKLÝ MAAÞLARINDA TAHMÝNÝ RAKAMLAR BELLÝ OLDU

10 bin TL olarak uygulanan en düþük emekli maaþý düzenlemesi için henüz bir açýklama gelmedi. Beklenti en az 6 aylýk enflasyon oranýnda bir artýþ yapýlmasý. Eðer bu senaryo gerçekleþirse en düþük emekli maaþýnýn 12 bin 473 lira gibi bir rakamda yeniden belirlenebileceði dile getiriliyor. En düþük emekli maaþý düzenlemesi için de Meclis düzenlemesi gerekiyor.

Paylaþ :
EMEKLÝLER HÝÇ ZAM ALMAYABÝLÝR!
SEL FELAKETÝYLE KARÞI KARÞIYA KALAN ÇÝFTÇÝ: "HAYATIM BOYUNCA BÖYLESÝNÝ GÖRMEDÝM"
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
ÝLK YARI FÝNALÝST ÝSPANYA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.