sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ERDOÐAN, PUTÝN ÝLE GÖRÜÞTÜ! VERDÝKLERÝ MESAJLAR BATILI ÜLKELERÝN VE ABD’NÝN HOÞUNA GÝTMEYECEK

  •  4 Temmuz 2024 Perþembe 08:26

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Astana’da Rusya Devlet Baþkaný Putin ile bir araya geldi. Görüþme sonrasý kameralar karþýsýna geçen iki lider, birlik beraberlik mesajý verdi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Astana'da Rusya Devlet Baþkaný Putin ile bir araya geldi. Görüþme sonrasý kameralar karþýsýna geçen iki lider, birlik beraberlik mesajý verdi. Basýn açýklamasýnýn sonunda Erdoðan'ýn Türkiye'ye davet ettiði Putin, "Muhakkak gelirim" yanýtýný verdi.

 

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Þanghay Ýþbirliði Örgütü 24'ücü Devlet Baþkanlarý Zirvesi'ndeki temaslarý kapsamýnda, Rusya Devlet Baþkaný Putin ile bir araya geldi.

GÖZLER BU GÖRÜÞMEDEYDÝ

Batýlý ülkelerin ve ABD'nin merakla takip ettiði görüþmede iki lider de önemli mesajlar verdi. Cumhurbaþkaný Erdoðan, Akkuyu'yu bir an evvel devreye almak istediklerini ifade ederken Putin de "Bütün zorluklara raðmen Rusya- Türkiye arasýndaki iliþkiler adým adým geliþiyor ve ilerliyor. Sürekli temas halindeyiz" dedi.

Putin'in açýklamalarýndan satýrbaþlarý:

"Bütün zorluklara raðmen Rusya- Türkiye arasýndaki iliþkiler adým adým geliþiyor ve ilerliyor. Birkaç ay zarfýnda ticaret hacminde düþüþ yaþandý ama yýllýk ticaret hacmi 55 milyar dolardýr. Projelerimiz hayata planlý bir þekilde geçiriliyor. Ne yaptýk, geleceðe dönük planlarýmýz nedir? Hedeflerimizi belirleyeceðiz. Sürekli temas halindeyiz. Kilit konularla ilgili görüþlerine bir nevi nabýz yoklama yapýyorlar."

Erdoðan'ýn açýklamalarýndan satýrbaþlarý;

"Deðerli dostum ile uzunca bir süredir görüþemedik. Telefon diplomasisi ile görüþmelerimiz oldu. Ama arkadaþlarýmýz sürekli birbirleri ile irtibat halindeler. Nükleer enerji santralleriyle ilgili ciddi adýmlar atacaðýz. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüþmelerimiz var. Bu konuda ciddi adýmlar atabileceðimize inanýyoruz. Bu konu ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanýmýz muhatabý ile görüþmelerini sürdürüyor. Bu arada özellikle BOTAÞ ve GAZPROM arasýndaki iliþkiler samimi bir havada devam ediyor.Ýlk hedef Akkuyu'yu devreye almak.

"HEDEFÝMÝZ 100 MÝLYAR DOLARI YAKALAMAK"

55 milyar dolarlýk bu hacim bizim için çok çok önemli deðil. Bizim hedefimiz 100 milyar dolarý yakalamaktý. Bu 100 milyar dolara ulaþabileceðimize inanýyorum. Böyle bir potansiyele sahibiz. Turist noktasýnda ise 7 milyon yaklaþýk turistin ülkemize gelmesi bizler için çok çok önemliydi. Rus turistlerin Türkiye'de aðýrlanmasý önem arz ediyor. Bu konudaki samimiyetimiz ayný kararlýlýkla devam ediyor. Ayný þekilde devam ettireceðiz. Yeter ki, Rus turistler Türkiye'den memnun kalsýnlar."

ERDOÐAN, TÜRKÝYE'YE DAVET ETTÝ

Konuþmanýn sonunda Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Rusya-Türkiye arasýndaki bu sýcak iliþkinin ötesinde sizleri de en kýsa zamanda ülkemde aðýrlamak istiyorum" dedi. Putin de Erdoðan'ýn bu davetine "Muhakkak gelirim Türkiye'ye. Çok teþekkür ediyorum" karþýlýðýný verdi.

 

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
MERSÝN SPOR KULÜBÜ, LÝGDEKÝ ÝKÝNCÝ GALÝBÝYETÝNÝ ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.