sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ERDOÐAN ÝMZALADI! 3 MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

  •  3 Temmuz 2024 Çarþamba 08:18

Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn imzasýyla Resmi Gazete’de yayýmlanan kararlara göre, Kanada Büyükelçiliði’ne Can Dizdar atandý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn imzasýyla Resmi Gazete'de yayýmlanan kararlara göre, Kanada Büyükelçiliði'ne Can Dizdar atandý. Ayrýca, birçok bakanlýk ve kamu kurumuna atamalar yapýlýrken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlýðý ve Ticaret Bakanlýðý'nda 3 müdür yardýmcýsý görevden alýndý.
Bazý bakanlýk ve kamu kurumlarýna iliþkin atama ve görevden alma kararlarý, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn imzasýyla Resmi Gazete'de yayýmlandý.

KANADA BÜYÜKELÇÝLÝÐÝ'NE DÝZDAR
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan imzasýyla yayýmlanan kararlara göre, Kanada Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliðine, 3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereðince Can Dizdar atandý.

CAN DÝZDAR KÝMDÝR?
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Can Dizdar, lisansüstü eðitimini Avrupa Koleji'nde tamamladýktan sonra, 2004'te Londra Ýngiltere Kraliyet Savunma Koleji'nde bir yýl eðitim aldý. Dýþiþleri Bakanlýðý bünyesinde çeþitli görevlerde bulunan Dizdar, yurtdýþýnda Helsinki, Abu Dabi ve Londra büyükelçiliklerinde ve New York'ta Türkiye Daimi Temsilciliði'nde görev yapmýþtýr.

Dýþiþleri Bakanlýðý'ndaki kariyerinde Siyaset Planlama Daire Baþkanlýðý gibi önemli görevler üstlenen Can Dizdar, Birleþmiþ Milletler Sekreteryasý Siyasi Ýþler Bölümü'nde Kýdemli Siyasi Memur olarak da görev almýþtýr. Orta Doðu Genel Müdürlüðü gibi kritik pozisyonlarda bulunan Dizdar, Türkiye'nin Abu Dabi/Birleþik Arap Emirlikleri nezdinde Büyükelçisi olarak da görev yapmýþtýr.

Birleþmiþ Milletler nezdinde Türkiye'yi temsil eden Can Dizdar, Cenevre Suriye barýþ görüþmeleri gibi önemli diplomatik temaslarda Türkiye'yi baþarýyla temsil etmiþtir. Ayrýca, Türkiye ile Ýsrail arasýndaki yakýnlaþma sürecinde büyükelçi olarak adý geçmiþtir. Demet Dizdar ile evli olan Can Dizdar, bir çocuk babasýdýr.

3 ÝSÝM GÖREVDEN ALINDI
3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereðince, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlýðý Kadýnýn Statüsü Genel Müdür Yardýmcýsý Hülya Yavuz, Ticaret Bakanlýðý Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardýmcýsý Can Yýldýz ve Ticaret Bakanlýðý Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardýmcýsý Gökçen Aygün görevden alýndý.

BAKANLIK VE KURUMLARDA ATAMASI YAPILANLAR
Dýþiþleri Bakanlýðý Ýkili Ýliþkiler Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Senem Güzel, Uluslararasý Ekonomik Ýþler Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Julide Kayýhan, Konsolosluk Hizmetleri ve Yurtdýþýnda Yaþayan Vatandaþlar Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Ayþegül Gökçen Karaarslan ve Arda Ulutaþ, Protokol ve Diplomatik Ýþlemler Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Yunus Emre Koçak, Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Aytaç Yýlmaz getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlýðý Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardýmcýlýðýna ise Arzu Kalkan atandý.

MÝLLÝ SAVUNMA BAKANLIÐINDA DÝKKAT ÇEKEN ATAMALAR
Milli Savunma Bakanlýðýnda, Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Abdulbaki Özden, Tedarik Hizmetleri Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Ali Külüþ, Askeri Saðlýk Hizmetleri Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Uður Gönülalan, Akaryakýt Ýkmal ve NATO POL Tesisleri Doðu Bölge Müdürlüðüne Bekir Sýtký Þener getirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnda, Kalkýnma Ajanslarý Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Mustafa Caner Meydan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdür Yardýmcýlýðýna ise Caner Koçoðlu ve Kemal Köksal Kaþýkçý atandý. Ticaret Bakanlýðýnda, Ýhracat Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Tayfun Kýlýç, Ýthalat Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Burak Güreþçi ve Belkýs Gürsel, Uluslararasý Anlaþmalar ve Avrupa Birliði Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Hakký Barutçu, Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Yaþar Baltacý, Ticaret Araþtýrmalarý ve Risk Deðerlendirme Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Erkan Ertürk ve Ersay Cete, Personel Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Emine Gökçe Ergen, Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Mehmet Ballý getirildi.

DÝYANET ÝÞLERÝ BAÞKANLIÐINDA AÇIK BULUNAN ÜYELÝKLER DOLDU
Ulaþtýrma Bakanlýðýnda Avrupa Birliði ve Dýþ Ýliþkiler Genel Müdür Yardýmcýlýðýna Aziz Aksu ve Ömrüye Ayan'ýn atamalarý yapýldý. Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýnda açýk bulunan Mushaflarý Ýnceleme ve Kýraat Kurulu Üyeliklerine, 633 sayýlý Kanunun 6'ncý maddesi ile 3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2 ve 3'ncü maddeleri gereðince Musa Coþkun, Hüseyin Küçük, Abdullah Refik Acar, Osman Ýyiþenyürek ve Ýbrahim Noðman atandý.

Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðýnda açýk bulunan Ýþ Müfettiþliðine, yapýlan yeterlilik sýnavýnda baþarý gösteren Ýþ Müfettiþ Yardýmcýsý Hüseyin Kasay, 3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2 ve 3'ncü maddeleri gereðince atandý. Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðýnda açýk bulunan Ýþ Müfettiþliðine, 375 sayýlý Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 37'nci maddesi ile 3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2'nci maddesi gereðince Tuðba Yiðit atandý.

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araþtýrma Kurumu Yürütme Kurulu Üyeliklerine, 3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri ile 4 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 683'üncü maddesi gereðince Ýbrahim Dinçer ve Abdullah Buðrahan Karaveli atandý. Türkiye Kömür Ýþletmeleri Kurumu Genel Müdürlüðünde açýk bulunan Yönetim Kurulu Üyeliðine, 233 sayýlý Kanun Hükmünde Kararnamenin 8'inci maddesi ile 3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereðince Ýlker Ilgýn atandý.

Eti Maden Ýþletmeleri Genel Müdürlüðünde açýk bulunan Yönetim Kurulu Üyeliðine, 233 sayýlý Kanun Hükmünde Kararnamenin 8'inci maddesi ile 3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereðince Taha Arvas atandý. Ayrýca, 233 sayýlý Kanun Hükmünde Kararnamenin 8'inci maddesi, 3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri ile 4 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 408'inci maddesi gereðince, Boru Hatlarý ile Petrol Taþýma AÞ Genel Müdürlüðü Yönetim Kurulu Üyeliðine Okan Süler, Çay Ýþletmeleri Genel Müdürlüðü Yönetim Kurulu Üyeliðine Ali Ýbrahim Gür, Devlet Hava Meydanlarý Ýþletmesi Genel Müdürlüðü Yönetim Kurulu Üyeliðine Ali Doðan, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüðü Yönetim Kurulu Üyeliðine Selçuk Erdal Günal ve Abdullah Karaboyacý, Eti Maden Ýþletmeleri Genel Müdürlüðü Yönetim Kurulu Üyeliðine Melek Görmezoðlu, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliðine Cebrail Yýlmazer, Devlet Demiryollarý Ýþletmesi Genel Müdürlüðü Yönetim Kurulu Üyeliðine Mahmut Sütcü, Türkiye Elektrik Daðýtým AÞ Genel Müdürlüðü Yönetim Kurulu Üyeliðine Emek Günaydýn, Türkiye Elektromekanik Sanayi AÞ Genel Müdürlüðü Yönetim Kurulu Üyeliðine Murat Erinç Bayrakcý, Türkiye Kömür Ýþletmeleri Kurumu Genel Müdürlüðü Yönetim Kurulu Üyeliðine Onur Akýn, Türkiye Raylý Sistem Araçlarý Sanayii AÞ Genel Müdürlüðü Yönetim Kurulu Üyeliðine Barýþ Can ve Türkiye Taþkömürü Kurumu Genel Müdürlüðü Yönetim Kurulu Üyeliðine Bengü Aytekin atandý.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnda açýk bulunan Baþmüfettiþliðe, 3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereðince Müfettiþ Sýdýk Akkýlýç atandý. Ticaret Bakanlýðýnda açýk bulunan Strateji Geliþtirme Baþkanlýðýna Adil Yýldýrým getirildi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarý Ýþletmesi Genel Müdürlüðünde açýk bulunan Yönetim Kurulu Üyeliðine, 233 sayýlý Kanun Hükmünde Kararnamenin 8'inci maddesi ile 3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereðince Ýsmail Çaðlar atandý

Paylaþ :
EMEKLÝLER HÝÇ ZAM ALMAYABÝLÝR!
SEL FELAKETÝYLE KARÞI KARÞIYA KALAN ÇÝFTÇÝ: "HAYATIM BOYUNCA BÖYLESÝNÝ GÖRMEDÝM"
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
ÝLK YARI FÝNALÝST ÝSPANYA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.