sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖZEL: 25 LÝRANIN ALTINDAKÝ ASGARÝ ÜCRETÝ ASLA KABUL ETMÝYORUZ

  •  1 Temmuz 2024 Pazartesi 08:30

Kocaeli’de düzenlenen "Geçinemiyoruz" mitinginde konuþan CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, vatandaþýn geçinemediðini söyleyerek hükümete seslendi.

Kocaeli'de düzenlenen "Geçinemiyoruz" mitinginde konuþan CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, vatandaþýn geçinemediðini söyleyerek hükümete seslendi. Özel, "Erken seçim olmaz diyenlere uyarýmdýr: Geçim olmazsa, seçim olur. Asgari ücrete en az enflasyon kadar zam istiyoruz. 25 bin liranýn altýndaki asgari ücreti asla kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandý.

 

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen "Geçinemiyoruz" mitinginde hükümete asgari ücret çaðrýsý yaptý. Özel, "Erken seçim olmaz diyenlere uyarýmdýr: Geçim olmazsa, seçim olur. Asgari ücrete en az enflasyon kadar zam istiyoruz. 25 bin liranýn altýndaki asgari ücreti asla kabul etmiyoruz." dedi.

CHP'DEN KOCAELÝ'DE "GEÇÝNEMÝYORUZ" MÝTÝNGÝ

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli'nin Gebze ilçesinde "Geçinemiyoruz" mitingi düzenledi. Programda konuþan CHP lideri Özgür özel, vatandaþýn geçinemediðini belirterek hükümete erken seçim çaðrýsý yaptý. Asgari ücrette beklentilerini açýklayan Özel, en az enflasyon kadar zam yapýlmasý gerektiðinin altýný çizdi.

ÖZEL: YAZIKLAR OLSUN BÖYLE DÜZENE

Özel, þunlarý söyledi: "Bu meydaný dolduran herkes 'Geçinemiyoruz' diyor. Türkiye'nin dört bir yanýndaki iþsizler maalesef siz herkesin adýna bu meydandasýnýz. Sesinizi yükseltiyorsunuz. Burada kim varsa tek bir dertleri var: Geçinememek. Hakkýmýzý almadan durmayacaðýz. Enflasyon eziyor, zam gelmiyor. Yazýklar olsun böyle düzene.

"EMEKLÝ MAAÞI BÝR ASGARÝ ÜCRET OLANA KADAR DURMAYACAÐIZ"

Sokaklar, meydanlar bizimdir. Refah payýný almak emekçinin hakkýdýr. Yok öyle iþine gelince sabýr istemek. Bizler enflasyon karþýsýnda ezilmeye alýþmayacaðýz. Ýþçinin emekçinin hakkýný söke söke alacaðýz. Zam ve refah payý verilmedi. Emekli maaþý bir asgari ücret olana kadar durmayacaðýz.

"GEÇÝM OLMAZSA SEÇÝM OLUR"

Buradan hükümete sesleniyoruz; geçim olmazsa seçim olur. Erken seçim olmaz diyenlere uyarýmdýr: Geçim olmazsa, seçim olur. Çiftçilerin de yanýndayýz. Doyurmak için önce doymak gerek. Adaletli bir vergi sistemi istiyoruz. Maaþlar hesaplama yüzünden ay ortasýnda erimeye baþlýyor. Ýþsiz sayýsý 1 yýlda 1 milyon 200 bin arttý. 552 bin esnaf kepenk kapattý. 500 bin çiftçi ise kayýp. Esnafa kredi faiziyle yükleniyorlar, yandaþa servet akýtýyorlar.

"GRÝ LÝSTEDEN ÇIKMAYI BAÞARI GÝBÝ ANLATIYORLAR"

Gri listeden çýktýðýmýzý ilan ettiler. Sanki gri liste Ecevit'ten, Özal'dan, Demirel'den kalmýþ gibi anlatýyorlar. Bugün güç bela gri listeden çýkýlýnca bunu baþarý gibi anlatýyorlar. Gri liste dediðin Burkina Faso'dur, Suriye'dir... Kara para cennetinin olduðu ülkelerdir. Bunu baþarý diye anlatanlara yazýklar olsun.

"25 BÝN LÝRANIN ALTINDAKÝ ASGARÝ ÜCRETÝ ASLA KABUL ETMÝYORUZ"

Asgari ücret verildiði günden bugüne neredeyse 4 bin lira kaybetti, bugünkü 17 bin lira o günkü 13 bin lira. Asgari ücrete en az enflasyon kadar zam istiyoruz. 25 bin liranýn altýndaki asgari ücreti asla kabul etmiyoruz."

 

Paylaþ :
UZMAN AÇIKLADI: EN DÜÞÜK MEMUR MAAÞI NE KADAR OLACAK
CARETTA CARETTALAR MERSÝN KUMSALLARINA YUMURTA BIRAKMAYA BAÞLADI
MERSÝN’DE DENÝZ VE GÜNEÞ FESTÝVALI TAMAMLANDI
AVUSTURYA’YI 2-1 YENEN TÜRKÝYE, 2024’TE ÇEYREK FÝNALDE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.