sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAKAN KOCA ÝSTÝFA MI ETTÝ?

  •  28 Haziran 2024 Cuma 12:18

Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca'nýn Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan affýný istediði iddiasý gündeme bomba gibi düþtü. Konuyla ilgili gözlerin çevrildiði Bakan Koca ise "Hayatýn her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda" diyerek iddialarý yalanlamadý.
Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca'nýn istifa ettiði ve kararýný Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a sunduðu öne sürüldü. Konuyla ilgili Halk TV'den Ýsmail Saymaz'a açýklama yapan Bakan Koca, iddialarý yalanlamadý.

"HAYATIN HER HALÝ OLABÝLÝR"
Bakan Koca, "Affýnýzý istemiþsiniz, doðru mu?" sorusuna "Hayatýn her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda" yanýtýný verdi.

ERDOÐAN "GEREKENÝ YAPACAÐIZ" DEMÝÞTÝ
Cumhurbaþkaný Erdoðan, 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantýsýnda, Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca'yý sert bir þekilde eleþtirmiþti. Koca'ya dönerek, "Randevularla alakalý þikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacaðýz ve gerekeni yapacaðýz" demiþti.

FAHRETTÝN KOCA KÝMDÝR?
Dr. Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965'te Konya'da doðdu. Ýlk ve orta öðrenimini doðduðu kentte, liseyi Bursa Erkek Lisesinde bitirdi. Ýstanbul Üniversitesi Týp Fakültesini 1988'de tamamlayarak týp doktoru unvanýný aldý. Ýhtisasýný Ýstanbul Üniversitesi Cerrahpaþa Týp Fakültesi Çocuk Saðlýðý ve Hastalýklarý Ana Bilim Dalýnda tamamlayarak 1995'te Çocuk Saðlýðý ve Hastalýklarý Uzmaný oldu.

Çeþitli saðlýk kurumlarýnda hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu. Kurduðu ve baþkanlýðýný yürüttüðü saðlýk kurumlarýnda Türkiye'nin saðlýkta dönüþüm politikalarý doðrultusunda önemli atýlýmlar gerçekleþtirdi. Baþkaný olduðu Türkiye Eðitim Saðlýk ve Araþtýrma (TESA) Vakfý tarafýndan 2009 yýlýnda kurulan Ýstanbul Medipol Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Baþkanlýðýný yürüttü.

Evli ve dört çocuk babasý olan Koca'nýn Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneði, Ýstanbul Ticaret Odasý (ÝTO) Saðlýk Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Saðlýk Kuruluþlarý Derneði (OHSAD) üyelikleri bulunmaktadýr. Ayný zamanda Dýþ Ekonomik Ýliþkiler Konseyi (DEÝK) Eðitim Komitesi Ýþ Konseyi Baþkan Yardýmcýsý, Vakýf Üniversite Hastaneleri Derneðinin Baþkaný ve Hizmet Ýhracatçýlarý Birliði Saðlýk Hizmetleri Komitesi Baþkanýdýr.

Paylaþ :
EN DÜÞÜK EMEKLÝ MAAÞI NE KADAR OLACAK? ÝÞTE ÜZERÝNDE DURULAN 4 FORMÜL
CARETTA CARETTALAR MERSÝN KUMSALLARINA YUMURTA BIRAKMAYA BAÞLADI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
SON ANLAR NEFES KESTÝ! A MÝLLÝ TAKIMIMIZ, EURO 2024’TE SON 16’DA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.