sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KUDUZ KÖPEK VAKASINDA 4 YAKALAMA KARARI

  •  12 Haziran 2024 Çarþamba 16:06

Þanlýurfa’da kuduz risk bölgesindeki hayvanlarýn toplatýlmasýna karþý çýkarak muhtarlýk ofisini basýp kapý ve duvarlara “Katil” yazan 4 kiþi hakkýnda yakalama kararý çýkartýldý.

Þanlýurfa’da kuduz risk bölgesindeki hayvanlarýn toplatýlmasýna karþý çýkarak muhtarlýk ofisini basýp kapý ve duvarlara “Katil” yazan 4 kiþi hakkýnda yakalama kararý çýkartýldý. Öte yandan, Ankara’da tutuklanan Yaþama Tutunan Patililer Derneði Baþkaný Buket Özgünlü Boyacý’ya 28 köpeði mevzuata aykýrý þekilde verdikleri gerekçesiyle Büyükþehir Belediyesine de para cezasý kesildi.

Þanlýurfa’da önceki hafta bir vatandaþý ýsýran köpeðin kuduz olduðu ortaya çýktý. Vatandaþ hastanede tedavi altýna alýnýrken kuduz köpek ise öldü. Yaþanan olay sonrasý Eyyübiye ilçesine baðlý Batýkent Mahallesi’nde kýsmi karantina baþlatýldý. Mahalleye giden belediye ekipleri, muhtar Halil Kaya ile birlikte köpekleri uyuþturucu iðne ile bayýltýp toplamaya baþladý.

Görüntüler sonrasý Þanlýurfa’da toplandýlar

Bir vatandaþýn olay günü kuduz köpeði orantýsýz güç kullanarak yere yatýrma görüntüleri ile belediye ekiplerinin bayýlttýklarý köpekleri ayaklarýndan tutup geliþigüzel aracýn kasasýna atmasý cep telefonu kamerasýna yansýdý. Sosyal medyada paylaþýlan görüntüler sonrasý Türkiye’nin deðiþik illerinden gelen hayvanseverler, basýn açýklamasý yaptýktan sonra Batýkent Mahallesi’ne giderek muhtarlýk ofisinin kapý ve duvarlarýna “Katil” yazdý. Mahalleli ve muhtarýn yakýnlarýyla da tartýþan hayvanseverler, daha sonra bölgeden ayrýldý.

Yakalama kararý çýkartýldý

Batýkent Mahalle Muhtarlýðýna giderek “Katil” yazan kiþiler hakkýnda valilik tarafýndan soruþturma baþlatýldý. Soruþturmada yazýyý yazan kiþinin de aralarýnda olduðu 4 kiþinin “Kamu Malýna Zarar Verme, Hakaret ve Tehdit” suçlamalarý ile yakalanmasý için çalýþma baþlatýldý.

Þanlýurfa Büyükþehir Belediyesine ceza

Öte yandan, Siverek’te bulunan barýnaktaki 28 köpeði mevzuata aykýrý bir þekilde Yaþama Tutunan Patililer Derneði Baþkaný Buket Özgünlü Boyacý’ya verdikleri gerekçesiyle Þanlýurfa Büyükþehir Belediyesine de cezai iþlem uygulandý. Belediye ve iþlemi gerçekleþtiren kiþilere idari para cezasý uygulandýðý belirlendi.

Ankara’da tutuklanmýþtý

Yaþama Tutunan Patililer Derneði Baþkaný Buket Özgünlü Boyacý, sokak hayvanlarýnýn toplatýlmasýný protesto etmek için geldiði Þanlýurfa’da Büyükþehir Belediyesine ait barýnaktaki bazý köpekleri araca yükleyerek Ankara’ya götürmüþtü. Kuduz risk bölgesindeki hayvanlarý Ankara’ya götürdüðü gerekçesiyle gözaltýna alýnan Boyacý tutuklanýrken, köpekler ise koruma altýna alýnmýþtý.   

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE ÞAMPÝYON FENERBAHÇE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.