sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE FÝLÝSTIN’E DESTEK, ÝSRAIL’E TEPKÝ YÜRÜYÜÞÜ

  •  11 Haziran 2024 Salý 08:38

Mersin’in Erdemli ilçesinde toplanan vatandaþlar, Filistin’e destek, Ýsrail’e tepki yürüyüþü gerçekleþtirdi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde toplanan vatandaþlar, Filistin’e destek, Ýsrail’e tepki yürüyüþü gerçekleþtirdi.

 

Ülke genelinde olduðu gibi Mersin’de de Ýsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleþtirdiði katliamlar tepki görmeye devam ediyor. Erdemli’de sivil toplum kuruluþlarý baþta olmak üzere vatandaþlar bir araya gelerek Ýsrail’e tepki gösterdi. Saim Göküþ Parký’nda toplanan kalabalýk, ellerinde Filistin ve Türk bayraklarýyla yürüdü. 7’den 70’e çok sayýda vatandaþýn katýldýðý yürüyüþte, sloganlar atýldý, dövizler taþýndý. Cumhuriyet Meydaný’na kadar süren yürüyüþün ardýndan basýn açýklamasý gerçekleþtirildi.

 

STK’lar adýna basýn açýklamasýný okuyan imam Ahmet Emin Bilgen, "Baþta Gazze olmak üzere Filistinlilerin topraklarýndan çýkarýlmasý, topraklarýnýn iþgal edilmesi, üzerlerine bombalarýn yaðdýrýlmasý, bebekler dahil, kadýn, erkek, yaþlý, genç demeden böyle bir soykýrým yapýlmasýnýn kabul edilmesi asla mümkün deðildir. Uluslararasý Adalet Divanýnýn Ýsrail’in Rafah bölgesindeki operasyonlarý durdurma kararý alýnmasýna raðmen yerlerinden yurtlarýnda edilmiþ Filistinlilerin kaldýðý çadýrlar dahi hedef alýnmýþtýr. Daha dün 210 masum Filistinli kardeþimiz þehit edildi" dedi.

 

Kendi halkýnýn bile sýrtýný döndüðü sokaklarda protesto edilen Netanyahu’nun suç iþlediðine deðinen Bilgen, "Yaþanan bir savaþ deðil, zulümdür, katliamdýr. Çünkü savaþýn bir hukuku vardýr. Tonlarca bomba güvenli bölgeye sýðýndýðýný düþünen masum sivillerin üzerine atýldý. Küçücük bedenler yanarak can verdi. Bu Ýsrail’in saldýrganlýk üzerine kurulmuþ gerçek karakterini en açýk bir þekilde ortaya koymaktadýr" diye konuþtu.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
GÖZTEPE, ROMULO CARDOSO ÝLE 3 YILLIK SÖZLEÞME ÝMZALADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.