sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CUMHURBAÞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ: BORSADA ÝÞLEM ÜCRETÝ ALINACAK

  •  11 Haziran 2024 Salý 08:36

Yýlmaz, "Sadece 10 binde 1’ler olur mu bunun tartýþmasý var iþlem ücreti olarak." dedi.

Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz, son yýllarda çok fazla raðbet gören borsayla ilgili vergi söylentilerine itibar edilmemesi gerektiðini belirterek yatýrýmcýlardan iþlem ücreti alýnacaðýný duyurdu. Yýlmaz, "Sadece 10 binde 1'ler olur mu bunun tartýþmasý var iþlem ücreti olarak." dedi.

 

Ekonomide gelinen son noktayla ilgili Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz, önemli açýklamalarda bulundu. Borsada kazanç vergisi düzenlemesi yapýlacaðý yönündeki iddialarla ilgili konuþan Yýlmaz, sadece iþlem vergisi getirileceðini, bunun oranýnýn da çok düþük olacaðýný belirtti.

ENFLASYONDA TEK HANE 2026'DA

Yýlmaz, NTV canlý yayýnýndaki açýklamalarýnda Türk ekonomisinin en önemli sorunlarý arasýnda baþý çeken enflasyonla ilgili "Temmuz-Aðustos-Eylül'de devam edecek düþüþ süreci. Enflasyon yýl sonunda yüzde 38'ler seviyesine gelecek. 2026'da ise yüzde 10'un altýna düþecek þekilde programýmýzý yaptýk. 2026'da tek haneli rakamlarý yakalayacaðýz." dedi.

BORSA'DA ÝÞLEM VERGÝSÝ OLACAK MI?

Borsada kazanç vergisi alýnacaðý yönündeki iddialara da deðinen Yýlmaz, "Çok spekülatifler görüyoruz sosyal medyada. Yetkililer açýklanmadan söylentilere itibar edilmemeli. Borsada yapýlan iþlemler üzerinden cüzi bir miktar alma tartýþmalarý yapýlýyor. Borsada kazançlar üzerinden bir vergi yok. Sadece 10 binde 1'ler olur mu bunun tartýþmasý var iþlem ücreti olarak." ifadelerini kullandý.

"KKM GÖREVÝNÝ YAPTI, ADIM ADIM ORADAN ÇIKIYORUZ"

Uygulamaya konulduðu Aralýk 2021'den beri tartýþýlan Kur Korumalý Mevduat (KKM) hakkýnda da konuþan Yýlmaz, "Zaten baþýndan itibaren geçici bir düzenlemeydi. Görevini yaptý, artýk adým adým oradan çýkýyoruz." ifadelerine yer verdi.

ÝSRAÝL'LE TÝCARETÝN BÝTÝRÝLMESÝ

Yýlmaz, 7 Ekim'den bu yana düzenlediði saldýrýlarla 40 bine yakýn Filistinliyi katleden Ýsrail'le Türkiye arasýnda tartýþma konusu olan ve hükümetin sonlandýrma kararý aldýðý ticaretle ilgili de "Ticarette biliyorsunuz bütün dünyaya öncülük yaptý Türkiye. Baþka ülkelere örnek olmasýný temenni ediyoruz. Dolayýsýyla Türkiye diplomaside, yaptýrýmlarda, hukuki alanlarda Filistin'in yanýnda mücadele ediyor." dedi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
GÖZTEPE, ROMULO CARDOSO ÝLE 3 YILLIK SÖZLEÞME ÝMZALADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.